Apple má vo svojom operačnom systéme watchOS stále čo zlepšovať, aby priniesol majiteľom Apple Watch čo najlepší zážitok.

watchOS 5 bude nový operačný systém, ktorý by mohol byť dostupný od septembra tohto roka pre hodinky Apple Watch. O tom, čo bude obsahovať, stále takmer nič nevieme. Očakávame však, že prinesie novinky, ktoré majitelia hodiniek chcú už dlhšiu dobu.

1. Témy od tretích strán

V súčasnosti existuje viacero spôsobov, ako si vylepšiť hardvér hodiniek. Neexistuje však žiaden spôsob, ako si vylepšiť softvér.

V ponuke hodiniek sú tak len témy, ktoré vytvoril Apple. Tie sa dajú rôzne prispôsobovať farebne a rozložením prvkov. Neexistuje však možnosť, ako by vývojár mohol vytvoriť vlastnú novú tému.

2. Širšia možnosť nastavení priamo v hodinkách

Možnosti nastavení v hodinkách sú vo watchOS 4 značne obmedzené. Väčšinu nastavení je tak potreba vykonávať v mobilnej aplikácii Hodinky cez iPhone. Skvelou možnosťou by bolo teda minimalizovať používanie tejto aplikácie a preniesť všetky dôležité nastavenia do hodiniek.

3. Neustále zapnutý displej s hodinkami

Funkcia Always On by mala byť v roku 2018 už nevyhnutnou súčasťou všetkých inteligentných hodiniek. Táto funkcia síce výrazne rýchlejšie vybije baterku v hodinkách, no mnoho používateľov aj napriek tomuto hendikepu funkciu uvíta.

4. Softvérové optimalizácie

Napriek výraznému zrýchľovaniu hodiniek s každou verziou sú Apple Watch stále vcelku pomalé. Problém určite súvisí najmä s hardvérom, no Apple má v čom zapracovať , aby bol aj softvér viac odladený a rýchlejší. Citeľne pomaly sa však načítavajú primárne aplikácie tretích strán.

5. Prispôsobiteľné ovládacie centrum

V iOS 10 si môžu používatelia čiastočne upravovať obsah ovládacieho centra. Takáto možnosť v Apple Watch nie je. Najväčším problémom je však to, že tlačidlo tichého režimu je jedno z posledných. Možnosť pridávať, odstraňovať a rôzne usporiadať tlačidlá podľa potreby je teda nevyhnutnosť.

6. Podpora Androidu

Posledné želanie je asi najmenej pravdepodobné, že by ho Apple splnil. Aktuálne je možné Apple Watch využívať iba s iPhonmi. Majitelia Android zariadení tak nemusia o týchto hodinkách vôbec uvažovať. V prípade, že by Apple priniesol podporu aj pre Android, tak by sa mu značne zväčšil trh.

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Recenzia Apple Watch 3: Skvelé hodinky pre športovcov aj manažérov

Značky: