Spoločnosť ASRock je u nás známa najmä vďaka cenovo výhodným základným doskám, ktoré mali často netradičné riešenia. Poslednou novinkou je kompaktná doska ITX formátu, podporujúca najnovšie APU a CPU pre socket FM2+ od AMD.

Pre procesory je pripravená päťfázová napájacia kaskáda, doska je postavená na čipsete AMD A88X, takže ASRock A88M-ITXac ponúka slušné možnosti a podporu aktuálnych technológií a rozhraní. Do dvoch DDR3 slotov a vmestia moduly s celkovou kapacitou 32 GB a maximálnou frekvenciou 2400 MHz. Grafickú kartu či inú rozširovaciu kartu je možné vložiť do plnohodnotného PCI-Express 3.0 ×16 slotu. Doska podporuje kooperáciu grafického jadra integrovaného v APU a diskrétneho Radeonu.

Na rubovej strane dosky sa nachádza aj M.2 slot pre pripojenie SSD, pre ďalšie disky je k dispozícii šestica štandardných S-ATA 6 Gb/s portov. Vo výbave nechýba šesťkanálová zvuková karta, štvorica USB 3.0 portov, obrazové výstupy sú reprezentované, HDMI, DVI-DL a analógovým D-Sub konektorom. Možnosti konektivity sú pomerne široké, okrem gigabitového káblového ethernetu na sebe doska nesie aj 802.11ac WLAN adaptér s Bluetooth vo verzii 4.0.

asrock-itx-a88x-2

ASRock A88M-ITXac má celkom rozumné rozloženie komponentov a môže byť dobrou voľbou pre malé domáce počítače a kompaktné herné stroje strednej triedy. Cenu zatiaľ nepoznáme, pohybovať by sa však mohla niekde okolo stoeurovej hranice.

Zdroj: techpowerup.com

 

Značky: