Medzi predstavené revolučné notebooky patria ZenBook Flip S, ZenBook S, ZenBook 14 Ultralight, ZenBook Pro 15 a ExpertBook B9

  • ASUS oznámil nové notebooky s 11. generáciou procesorov Intel Core a notebooky založené na dizajne Intel Evo
  • ZenBook Flip S (UX371) je najtenší konvertibilný notebook s OLED displejom na svete a prvý ASUS notebook, ktorý spĺňa podmienky dizajnu Intel Evo (FHD verzia s 1 W panelom)
  • ZenBook S (UX393) je najtenší a najľahší notebook na svete s displejom s pomerom obrazovky 3:2 a rozlíšením 3,3K
  • ZenBook Pro 15 (UX535) je najmenší 15“ notebook na svete so 4K OLED displejom
  • ExpertBook B9 (B9400) je najľahší 14“ biznis notebook

 ASUS predstavil kompletné portfólio nových a vylepšených počítačov na virtuálnej tlačovej konferencii Built for Brilliance. Medzi predstavené novinky patria notebooky s 11. generáciou procesorov Intel Core a notebook, ktorý spĺňa podmienky dizajnu Intel Evo. Revolučnou novinkou je práve ZenBook Flip S (UX371), najtenší konvertibilný notebook s OLED displejom na svete a prvý ASUS notebook, ktorý spĺňa podmienky dizajnu Intel Evo; ZenBook S (UX393), najtenší a najľahší notebook na svete s displejom s pomerom obrazovky 3:2 a rozlíšením 3,3K; ZenBook 14 Ultralight (UX435EAL/EGL), najľahší 14-palcový ZenBook s hmotnosťou iba 980 g; ZenBook Pro 15 (UX535), najmenší 15-palcový notebook na svete so 4K OLED displejom; a ExpertBook B9 (B9400), najľahší 14-palcový biznis notebook.

Najnovšie notebooky ASUS sú vybavené 11. generáciou procesorov Intel Core a novou grafickou kartou Intel Iris Xe, vďaka čomu posúvajú hranice výkonu v tenkých a ľahkých notebookoch a prinášajú dobré  zážitky z hľadiska produktivity, kreativity, hrania, zábavy a kolaborácie. 11. generácia procesorov Intel Core využíva silu umelej inteligencie pre dosiahnutie vysokej rýchlostí a inteligentného výkonu počas každodenného používania a tiež integrované technológie Intel WiFi 6 a Thunderbolt 4 pre rýchlu a spoľahlivú konektivitu. Grafické čipy Intel Iris Xe ponúkajú výkon na úrovni diskrétnych grafických kariet.

ASUS predstavil počas tlačovej konferencie notebook ZenBook Flip S (UX371, FHD verziu s 1 W panelom), ktorý spĺňa špecifikácie dizajnu Intel Evo. Ďalšie notebooky portfólia pre rok 2020 budú takisto otestované pre tieto špecifikácie. Intel Evo notebooky sú navrhnuté tak, aby spĺňali špecifikácie a kľúčové vlastnosti projektu Athena a ponúkli prémiový výkon, odozvu a energetickú efektivitu batérie. Tieto notebooky takisto využívajú grafický čip Intel Iris Xe a obsahujú Intel WiFi 6 a Thunderbolt 4. Nové portfólio notebookov beží na operačnom systéme Microsoft Windows.

Špičkové ASUS technológie v nových počítačoch

Portfólio nových notebookov využíva okrem technológií od Intelu aj špičkové riešenia od ASUSu, vrátane niektorých, ktoré sú zamerané na rastúci trend práce mimo kancelárie. ASUS notebooky s OLED displejmi poskytujú detailné a realistické vizuály s podsvietením, ktoré je šetrné k ľudským očiam. Každý displej ponúka živé a jasné farby, pohyb bez šmúh, 100 % pokrytie priestoru DCI-P3, 0,2 ms odozvu, hlboké zobrazenie čiernej, ktoré je certifikované ako VESA DisplayHDR 500 True Black, kontrast 1,000,000:1 a certifikáciu PANTONE Validated na verné zobrazenie farieb. Displeje tiež spĺňajú certifikáciu TÜV Rheinland.

Rozhranie ASUS ScreenXpert 2.0 pre funkciu ASUS ScreenPad prináša pokročilú produktivitu a funkcie, ako je intuitívny dizajn rozhrania, rýchlejšia práca medzi obrazovkami, personalizovaný multitasking a kompatibilita s viacerými nástrojmi od ASUSu.

MyASUS je portál na rýchly prístup k aplikáciám ASUSu a softvéru na správu systému, optimalizáciu výkonu a kontakt s podporou spoločnosti ASUS. V rámci tohto portálu je možné prispôsobiť si viacero systémových nastavení – okrem iného je k dispozícii nové a vylepšené nastavenie ventilátorov. Toto nastavenie umožňuje aktivovať tichý režim pre tichšie pracovné prostredie, režim výkonu pre náročné aplikácie či štandardný režim pre každodenné úkony.

Na prácu z domu alebo na diaľku poskytuje ASUS technológiu ASUS WiFi Master a tlmenie okolitého hluku a nechcených zvukov pomocou umelej inteligencie. ASUS WiFi Master využíva funkcie WiFi SmartConnect, WiFi Stabilizer a WiFi RangeBoost na zabezpečenie stabilného bezdrôtového pripojenia, filtrovanie rušenia a automatický výber najlepšieho WiFi signálu. Tlmenie okolitého hluku pomocou umelej inteligencie využíva strojové učenie na odstránenie nežiadaných zvukov počas konferenčných hovorov. Táto funkcia je dostupná cez portál MyASUS.

ASUS notebooky s 11. generáciou procesorov Intel Core

ASUS ZenBook Flip S (UX371)

Ultrakompaktný ZenBook Flip S je prvý ASUS notebook, ktorý spĺňa podmienky dizajnu Intel Evo. Disponuje výbornou prenosnosťou vďaka hrúbke iba 13,9 mm a hmotnosti iba 1.2 kg. Vo výbave má 4K UHD OLED NanoEdge PANTONE Validated dotykový displej so 100 % pokrytím farebného priestoru DCI-P3 a certifikáciami VESA DisplayHDR 500 True Black a TÜV Rheinland. Displej podporuje aj nový aktívny stylus ASUS Pen so 4096 úrovňami tlaku.

ZenBook Flip S má luxusný prémiový dizajn a 360° ErgoLift pánt, vďaka ktorému ho môžete používať ako notebook, tablet alebo čokoľvek medzi. ASUS NumberPad 2.0 umožňuje rýchle vkladanie dát a nová klávesnica od kraja ku kraju ponúka dodatočné funkčné klávesy.

Výborný mobilný výkon zabezpečuje procesor až do 11. generácie Intel Core i7 s grafickým čipom Intel Iris Xe, až 16 GB RAM a  až 1 TB PCIe 3.0 x4 SSD úložiskom. O konektivitu sa starajú dva Thunderbolt 4 USB-C porty, USB 3.2 Gen 1 Type-A port a HDMI port. Batéria s vysokou kapacitou zabezpečuje výdrž až 15 hodín.

ASUS ZenBook Flip 13 (UX363)

Kompaktný ZenBook Flip 13 má hrúbku iba 13,9 mm a hmotnosť 1,3 kg. Vo výbave má 360° ErgoLift pánt pre rôzne formy používania od notebooku až po tablet. Pánt takisto automaticky nadvihne klávesnicu s novým dizajnom pre pohodlnejšie písanie a lepšie chladenie.

67 Wh batéria ponúka výdrž batérie až 14 hodín. ZenBook Flip 13 podporuje rýchle nabíjanie pomocou priloženého 65 W adaptéra a technológia ASUS USB-C® Easy Charge umožňuje využiť široké spektrum štandardných USB-C alebo USB-C Power Delivery (PD) nabíjačiek.

ZenBook Flip 13 disponuje štýlovým NanoEdge FHD OLED dotykovým displejom s podporou nového pera ASUS Pen. O výkon sa stará procesor 11. generácie Intel® Core™ i7 s grafickým čipom Intel Iris Xe, 16 GB RAM a až 1 TB PCIe® 3.0 SSD úložisko.

ASUS ZenBook S (UX393)

ZenBook S je prémiový ultraprenosný 13,9-palcový notebook s formátom displeja 3:2. Jeho odolná celokovová konštrukcia má hrúbku 15,7 mm a hmotnosť 1,35 kg. NanoEdge PANTONE Validated obrazovka s pomerom strán 3:2 má rozlíšenie 3.3K (3300 x 2200) a 67 Wh batéria s podporou rýchleho nabíjania poskytuje výdrž až 12 hodín.

Elegantný dizajn zdobí logo ASUS na veku a pánt ErgoLift zabezpečuje pohodlný zážitok z písania na klávesnici. ZenBook S využíva procesor 11. generácie Intel Core™ i7, až 16 GB RAM a až 1 TB PCIe 3.0 x4 M.4 SSD úložisko. Takisto ponúka plnohodnotný HDMI a USB 3.2 Gen 1 Type-A port, dva Thunderbolt™ 4 USB-C porty a čítačku MicroSD kariet.

Najnovšia verzia softvéru MyASUS umožňuje naplno využiť potenciál notebooku a ASUS NumberPad 2.0 ponúka rýchle vkladanie čísiel. Infračervená (IR) kamera umožňuje odomykanie tvárou cez Windows Hello.

ASUS ZenBook 14 Ultralight (UX435EAL/EGL)

ZenBook 14 Ultralight má hmotnosť iba 980 g a kombinuje maximálnu prenosnosť s čistou eleganciou a hravým výkonom. Poháňa ho procesor 11. generácie až do Intel Core i7 s grafickým čipom Intel Iris Xe (UX435EAL) alebo NVIDIA GeForce MX450 (UX435EGL).

ZenBook 14 Ultralight je vybavený bezrámikovým NanoEdge displejom so 100 % pokrytím priestoru sRGB, ktorý pokrýva 92 % tela. Vo výbave má voliteľný touchpad ASUS NumberPad, pánt ErgoLift pre pohodlné písanie a bohaté I/O porty, vrátane dvoch portov Thunderbolt 4 USB-C, USB 3.2 Gen 1 Type-A port, štandardný HDMI 2.0 port a čítačku microSD kariet. Taktiež obsahuje Intel WiFi 6 (802.11ax) konektivitu s technológiou ASUS WiFi Master.

ASUS ExpertBook B9 (B9400)

ASUS ExpertBook B9 disponuje minimalistickým šasi s hmotnosťou iba 880 g. Je navrhnutý na cestovanie s celodennou batériou a dizajnom dvoch úložísk, plnohodnotnou výbavou portov, inovatívnym touchpadom ASUS NumberPad a senzorom vzdialenosti. Jeho konštrukcia zo zliatiny magnézia a lítia spĺňa vojenské štandardy odolnosti MIL-STD 810H a bezpečnosť dát zabezpečuje podnikové zabezpečenie.

ExpertBook B9 poháňa procesor až do 11. generácie Intel Core i7 s grafickým čipom Intel Iris Xe a rýchlou konektivitou cez Intel WiFi 6. Duálne SSD úložiská podporujú technológiu RAID 0 a RAID 1 pre rýchlejší prenos dát a bezpečnejšie zálohovanie. Vo výbave notebooku je tiež technológia tlmenia nežiadaných zvukov počas videokonferencie a ASUS WiFi Master pre spoľahlivú konektivitu.

ASUS ZenBook Flip 15 (UX564)

ZenBook Flip 15 je sofistikovaný a všestranný. Jeho 4K UHD OLED NanoEdge displej spĺňa certifikácie PANTONE Validated a TÜV Rheinland, pokrýva 100 % priestoru DCI-P3 a má kontrast 1,000,000:1. ZenBook Flip 15 disponuje 90 % podielom obrazovky k telu, 360° pántom ErgoLift a podporou pre dotykové pero ASUS Pen. Vo výbave je tiež technológia ASUS WiFi Master a bohatá portová výbava, vrátane Thunderbolt 4 USB-C. O výkon sa stará procesor 11. generácie Intel Core a grafická karta až do NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti.

ASUS VivoBook Flip 14 (TP470)

VivoBook Flip 14 je konvertibilný notebook s podporou aktívneho stylusu ASUS Pen a 360° pántom, ktorý umožňuje viacero režimov používania. Poháňa ho procesor 11. generácie až do Intel® Core™ i7 s grafickým čipom Intel Iris Xe, až 16 GB RAM a až 1 TB PCIe® SSD úložisko. Vo výbave sú tiež viaceré porty, vrátane Thunderbolt™ 4 USB-C®.

ASUS ZenBook 13/14 (UX325/UX425)

ZenBook 13 (UX325) a ZenBook 14 (UX425) sú 13,3-palcové a 14-palcové ultraprenosné notebooky radu ZenBook Classic. ZenBook 13 a ZenBook 14 sú ešte tenšie a ľahšie ako ich predchodcovia. ZenBook 13 má hmotnosť iba 1,07 kg a oba modely majú hrúbku 13,9 mm. Aj napriek tenkému dizajnu však ponúkajú bohatú portovú výbavu, vrátane štandardného HDMI a USB Type-A portu, ktoré dopĺňa Thunderbolt 4 USB-C port a čítačka microSD kariet. Nové notebooky radu ZenBook sú najtenšie 13,3-palcové a 14-palcové notebooky na svete s takto všestrannou konektivitou.

Bezrámikový NanoEdge displej ponúka 90 % podiel obrazovky k telu a voliteľný displej so spotrebou iba 1-watt. ZenBook 13 a 14 ponúkajú aj touchpad ASUS NumberPad 2.0, výdrž až 21 hodín, nový dizajn klávesnice, pánt ErgoLift a IR kamery pre rýchle odomykanie tvárou. Notebooky poháňajú procesory 11. generácie Intel Core s až 32 GB RAM a majú až 1TB PCIe 3.0 x2 SSD úložisko a WiFi 6 (802.11ax).

ASUS VivoBook S13/S14/S15 (S333/S433/S533)

VivoBook S13 (S333), S14 (S433) a S15 (S533) sú ultraprenosné notebooky s uhlopriečkou 13, 14 a 15 palcov, ktoré ponúkajú ideálnu rovnováhu medzi osobnosťou a výkonom. Notebooky VivoBook S majú výrazný dizajn s kovovou povrchovou úpravou a sú dostupné vo viacerých farbách. Využívajú procesory 11. generácie až do Intel Core i7 s grafickým čipom Intel Iris Xe, 16 GB RAM a veľké PCIe SSD úložisko s technológiou Intel Optane Memory H10. Vo výbave majú viaceré porty, vrátane Thunderbolt™ 4 USB-C.

ASUS VivoBook 14/15 (K413/K513/X413/X513)

Rad VivoBook 14/15 disponuje farebnými notebookmi, ktoré sú navrhnuté na produktivitu a zábavu. VivoBook X413 a X513 ponúkajú plastové šasi vo farbách Dreamy White, Cobalt Blue alebo Bespoke Black. Modely K413 a K513 ponúkajú kovový dizajn veka a sú dostupné vo farbách Hearty Gold, Indie Black alebo Transparent Silver. Notebooky poháňa 11. generácia procesorov až do Intel Core i7 s grafickým čipom Intel Iris Xe. Vo výbave je až 16 GB RAM, WiFi 6, veľké PCIe SSD úložisko a touchpad ASUS NumberPad 2.0 v prípade modelov VivoBook 14.

ASUS notebooky s 10. generáciou Intel Core

ASUS ZenBook Pro 15 (UX535)

ZenBook Pro 15 je najnovší model radu ZenBook Pro. Takisto ide o najmenší 15,6-palcový notebook so 4K UHD OLED dotykovým displejom na svete.

ZenBook Pro 15 umožňuje tvorcom obsahu pracovať na ich projektoch kdekoľvek na svete. Ponúka kompaktný dizajn a tenké rámiky okolo NanoEdge 4K UHD OLED displeja, ktorý pokrýva 100 % priestoru DCI-P3 a ponúka 88 % podiel obrazovky k telu.

ZenBook Pro 15 poháňa 10. generácia procesorov Intel Core i7 a i5 H, 16 GB RAM a grafická karta až do NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti. Vo výbave nechýba ani 1 TB PCIe 3.0 x4 SDD úložisko. ZenBook Pro 15 disponuje 5,65-palcovým druhým displejom ASUS ScreenPad, ktorý vylepšuje produktivitu a umožňuje novú a intuitívnejšiu interakciu vďaka novému rozhraniu ScreenXpert 2.0.

ZenBook Pro 15 využíva 96 Wh batériu a ponúka porty, vrátane Thunderbolt 3 USB-C, USB 3.2 Gen 1 Type-A, štandardné HDMI 2.0, audio jack a čítačku SD kariet. Pánt ErgoLift umožňuje pohodlnejšie písanie a IR kamera zabezpečuje prihlasovanie pomocou tváre cez Windows Hello. Vo výbave sa nachádza tiež WiFi 6 (802.11ax) s technológiou ASUS WiFi Master Premium.

ASUS Zen AiO 24/22 (A5400/A5200)

Zen AiO 24/22 sú funkčné a výkonné počítače s estetickým dizajnom. Ponúkajú dopredu smerujúce reproduktory Harman Kardon a 93 % podiel obrazovky k telu. Počítače poháňa 10. generácia procesorov Intel Core i7 a grafická karta až do NVIDIA MX330. Voliteľný HDMI vstup umožňuje prepojenie s notebookom, mobilným zariadením, hernou konzolou alebo set-top boxom.

Vybrané novinky budú dostupné na slovenskom trhu v nasledujúcom štvrťroku 2020 a ďalšie začiatkom roka 2021. Ceny jednotlivých zariadení budú zverejňované priebežne.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.