Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

ASUS predstavil na veľtrhu IFA v rámci tlačovej konferencie Zenvolution hodinky ZenWatch 3 z prémiových materiálov a s kruhovým ciferníkom.

Okrem toho bola oznámená tretia generácia notebookov ZenBook 3, konvertibilné zariadenia Transformer 3 a Transformer 3 Pro a multimediálny tablet ZenPad 3S 10.

ASUS ZenWatch 3: prémiový dizajn a mnoho možností, ako sa odlíšiť

ASUS ZenWatch 3 je štýlové nositeľné zariadenie, ktoré používa operačný systém Android Wear a slúži ako chytrý pomocník pre smartfóny so systémom Android a iOS. Podobne ako predchádzajúce verzie, aj hodinky ZenWatch 3 majú luxusné spracovanie, konštrukciu z prémiových materiálov a na detaily zameraný dizajn. Prvýkrát však ASUS zvolil okrúhly ciferník s tenkým okrajom, ktorý je inšpirovaný prstencovým zatmením slnka.

ZenWatch 3 sú tenké iba 9,95 mm a ich telo je vyrobené z prvotriednej nehrdzavejúcej ocele (316L), ktorá je o 82 %silnejšia ako klasická oceľ, takže ZenWatch 3 si jednoducho poradia s rizikami každodenného nosenia. K dispozícii budú tri farebné prevedenia: šedé, strieborné a ružovo zlaté. ZenWatch 3 majú tri korunkové tlačidlá, pomocou ktorých sa rýchlo dostanete k často používaným funkciám, pričom hornému tlačidlu môžete priradiť vlastné funkcie. ZenWatch 3 sa dodáva s remienkom vyrobeným z vybranej talianskej kože alebo kvalitnej gumy – obe verzie sú k dispozícii v tmavo hnedej alebo béžovej farbe.

ZenWatch 3 ponúkne viac ako 50 softvérových ciferníkov. Tie bude možné jednoducho meniť v smartfóne pomocou aplikácie ZenWatch Manager. Majitelia hodiniek si teda môžu ich vzhľad veľmi jednoducho prispôsobiť – k akémukoľvek štýlu, nálade alebo príležitosti. Mnoho ciferníkov navyše podporuje nastaviteľné widgety, ktoré zobrazia užitočné informácie ako je aktuálne počasie, krokomer alebo notifikácie o zmeškaných hovoroch. Používatelia si dokonca môžu vytvoriť svoje vlastné ciferníky pomocou aplikácie FaceDesigner.

ASUS ZenWatch 3 majú úplne novú aplikáciu ZenFit, ktorá automaticky počíta kroky s 95% presnosťou a upozorňuje používateľa na potrebu pohybovať sa po určitej dobe neaktivity. ZenFit je pomocou aplikácie prepojený aj so smartfónom a poskytuje prehľadné zhrnutia a grafy, čím vytvára úplný obraz fyzickej aktivity za určité obdobie.

ASUS ZenWatch 3 vydržia na jedno nabitie až dva dni a vďaka technológii HyperCharge je možné hodinky nabiť z nuly na 60 % za rekordných 15 minút. Výhodou je i magnetický nabíjací konektor, ktorý sa automaticky pripojí na svoje miesto. Dostupná bude aj prídavná batéria, ktorá pridá o 40 % viac kapacity.

ZenBook 3 – prémiový notebook s veľkým výkonom

ASUS ZenBook 3_UX390_web2016_8_nowat

ZenBook novej generácie prichádza s prepracovaným dizajnom. Telo má hrúbku iba 11,9 mm a hmotnosť 910 gramov, čo je zásluha ľahkého hliníku, ktorý sa využíva v kozmickom priemysle. Materiál je navyše o 50 % odolnejší v porovnaní so štandardnými notebookmi. ZenBooku dodáva jeho typický vzhľad aj motív sústredených kruhov a notebook bude dostupný v troch farebných variantoch — v modrom, ružovo-zlatom a šedom prevedení.

ZenBook 3 ponúkne vysoký výkon, o ktorý sa postará procesor Intel Core i7, 16 GB pamäte RAM s rýchlosťou 2 133 MHz, až 1 TB PCIe Gen 3 x 4 SSD a port USB typu C. Notebook disponuje hlasnými reproduktormi spoločnosti Harman Kardon a displejom s vysokým rozlíšením, uhlopriečkou 12,5“ a 72 % pokrytím farebného gamutu NTSC. Displej taktiež ponúka tenký rámik okolo ochranného skla Corning Gorilla Glass 4. ZenBook 3 je vybavený špeciálnym systémom chladenia, ktoré zabezpečuje 3 mm ventilátor. Vďaka účinnému chladeniu môže notebook dosiahnuť vysoký výkon, a to aj napriek jeho tenkému telu.

Novinka má plnohodnotnú podsvietenú klávesnicu a sklenený touchpad pre presné ovládanie s podporou inteligentných gest. Výhodou je zabudovaná čítačka odtlačkov prstov s podporou Windows Hello. ZenBook 3 poskytuje výdrž až deväť hodín na jedno nabitie. Vďaka funkcii rýchleho nabíjania sa nabije na 60 % kapacity batérie iba za 49 minút.

ASUS Transformer 3 a Transformer 3 Pro

ASUS_Transformer_3_Pro_T303_web2016_8_nowat

ASUS Transformer 3 Pro je zariadenie typu 2v1, ktoré ponúka funkcie tabletu a notebooku v jednom a pri zachovaní vysokého výkonu. Hliníkové telo je tenké 8,35 mm a zadnú matne kovovú stranu v zlatej alebo svetlo šedej farbe zdobia diamantom brúsené hrany.

ASUS Transformer 3 Pro má integrovaný kovový stojan, ktorý umožňuje naklopiť displej v akomkoľvek uhle až do 170 stupňov. Klávesnica Transformer Cover Keyboard je podsvietená a vďaka zdvihu kláves 1,4 mm ponúka pohodlné písanie na cestách. Zariadenie je vybavené 12,6“ displejom s rozlíšením 3K (2880 x 1920), hustotou 275 ppi a farebným gamutom na úrovni 121 % spektra sRGB. Duálne predné stereo reproduktory od Harman Kardon zabezpečujú priestorový zvuk.

O výkon zariadenia sa stará procesor Intel Core i7, 16 GB RAM a až 1 TB PCIe x 4 SSD. Vo výbave nechýba obojstranný konektor USB typu C s podporou zariadení s USB 3.1 Gen 2 a s prenosovou rýchlosťou až 10 Gb/s. Vo výbave nájdete aj technológiu Thunderbolt 3 s prenosovou rýchlosťou až 40 Gb/s a podporou duálnych externých 4K UHD displejov. ASUS Transformer 3 Pro obsahuje aj porty USB 3.0 a HDMI. 13 Mpx zadná kamera dokáže zachytiť ostré fotky a videá.

ASUS Transformer 3 sa odlišuje od modelu Tranformer 3 Pro svojimi rozmermi (hmotnosť 695 g a hrúbka 6,9 mm). Uhlopriečka displeja a jeho rozlíšenie sú však totožné. Zadný kryt je kovový, so sústredenými kruhmi. Zariadenie má oddeliteľnú klávesnicu Transformer Sleeve Keyboard so zdvihom 1,4 mm, ktorá poskytuje dva uhly používania. O ozvučenie sa starajú štyri reproduktory s chytrým zosilňovačom, ktoré boli vyvinuté v spolupráci s Harman Kardon.

Vo vnútri modelu Transformer 3 sa nachádza procesor Intel Core M siedmej generácie, ktorý dopĺňa až 512 GB SSD a až 8 GB RAM. Z konektorov nechýba obojstranný USB typu C ani rýchly Thunderbolt 3. Vo výbave sa nachádza aj čítačka odtlačkov prstov pre rýchle a bezpečné odomykanie zariadenia a 13 Mpx fotoaparát na zadnej strane.

K modelom Transformer 3 a Transformer 3 Pro bude dostupné rôzne príslušenstvo — dotykové pero ASUS Pen, univerzálny dok ASUS Universal Dock, ASUS Audio Pod alebo dok pre pripojenie externej grafickej karty ROG XG Station 2.

ASUS ZenPad 3S 10: multimediálne zážitky a rýchle nabíjanie

ZenPad 3S 10_Glacier Silver_web2016_8_nowat

ASUS ZenPad 3S 10 je 9,7” elegantný tablet s veľmi jemným QXGA (2048 x 1536) dotykovým displejom. Jeho zadný kryt je vyrobený z jedného kusu hliníka, vďaka čomu je zariadenie hrubé iba 5,8 mm. Kovová zadná strana a zaoblené rohy sú brúsené diamantom a dodávajú tabletu atraktívny dizajn. Displej má okraje široké iba 5,3 mm, čo je aktuálne najmenšia veľkosť v segmente tabletov s 9,7“ uhlopriečkou. Displej modelu ZenPad 3S 10 zaberá až 78 % prednej plochy.

ZenPad 3S 10 bol navrhnutý s dôrazom na multimediálne funkcie. Technológia ASUS Tru2Life zvyšuje ostrosť a kontrast videí analyzovaním každého pixlu v jednotlivých snímkach a optimalizuje ich jas, kontrast, farbu a ostrosť. Tablet vyniká výkonným stereo zvukom, o ktorý sa stará päť reproduktorov s jasnou a hlasnou reprodukciu. Obsahuje aj technológiu chytrého NXP zosilňovača. Tá umožňuje zvýšiť hlasitosť reproduktorov bez skreslenia zvuku. Podpora Hi-Res Audio (HRA) zabezpečuje prehrávanie veľmi čistého 24-bitového 192 kHz audia, ktoré dosahuje štvornásobnú kvalitu zvuku v porovnaní s CD. Technológia priestorového zvuku DTS Headphone:X optimalizuje zvuk pribalených slúchadiel  a simuluje efekt 7.1-kanálových reproduktorov.

O výkon modelu ZenPad 3S 10 sa stará šesťjadrový procesor MediaTek 8176 s podporou 4 GB operačnej pamäte. K dispozícii je až 64 GB pamäte typu eMMC memory, ktorú je možné rozšíriť micro SD kartami s kapacitou až 128 GB. ZenPad 3S 10 je prvý tablet spoločnosti ASUS s čítačkou odtlačkov prstov. Tá umožňuje jeho rýchle odomknutie alebo uzamknutie. Zariadenie podporuje takisto prídavný ASUS Z Stylus, ktorý napodobňuje prácu s klasickou ceruzkou a je možné ho využiť v mnohých aplikáciách. ZenPad 3S 10 obsahuje batériu s kapacitou 5 900 mAh a výdrž až 10 hodín prehrávania videa alebo 12 hodín neustáleho surfovania na internete so zapnutou Wi-Fi. Batéria podporuje technológiu Qualcomm Quick Charge 3.0, ktorá dokáže nabiť úplne vybitý tablet za necelé tri hodiny.

Značky: