Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Organizácia iF International Forum Design ocenila ASUS za výnimočné inovácie už 15. rok za sebou

KĽÚČOVÉ BODY

  • ASUS získal 18 prestížnych cien iF Product Design Awards, vrátane 7 ocenení pre produkty značky ROG
  • Medzi ocenenými produktami sú základné dosky, stolné PC, notebooky, domáci robot Zenbo, monitory, smartfóny, komponenty a príslušenstvo
  • Víťazné produkty uspeli v konkurencii 6 400 prihlásených produktov z 54 krajín

 ASUS získal 18 prestížnych ocenení 2018 iF Product Design Awards. Spoločnosť uspela v troch produktových kategóriách — Herný hardvér/VR, Počítače a Telekomunikácie. Ocenené produkty prezentujú jej odhodlanie prinášať dizajnové inovácie a excelentné produkty. Ocenené produkty boli zvolené v konkurencii 6 400 prihlásených produktov z 54 krajín.

Víťazmi v kategórii Herný hardvér/VR sú herné notebooky ASUS FX503, ROG G703, ROG Zephyrus, ROG Strix SCAR Edition a ROG Strix Hero Edition; grafické karty ROG Poseidon GeForce GTX 1080 Ti, ROG Strix GeForce GTX 1080 Ti; okuliare pre virtuálnu realitu ASUS Windows Mixed Reality Headset; optická UHD Blu-ray mechanika ASUS SBW-06D3X-U; herné slúchadlá ROG Strix Fusion; myš ASUS Cerberus Fortus a batoh ROG Ranger.

V kategórii Počítače bola ocenená základná doska ASUS TUF X299 Mark 1, all-in-one počítač ASUS Zen AiO ZN242, konvertibilný notebook ZenBook Flip S (UX370), monitor ASUS Designo MZ27, inteligentný domáci robot ASUS Zenbo a podnikový notebook ASUSPRO B9440. Smartfóny radu ZenFone 4 získali ocenenie v kategórii Telekomunikácie.

iF International Forum Design GmbH je najstaršia nezávislá organizácia na svete, ktorá sa zaoberá dizajnom a každoročne uskutočňuje odovzdávanie cien iF Design Awards. Tieto ocenenia sú uznávané po celom svete a sú značkou kvality pre produkty, ktoré vynikajú v špecifických kritériách, ako je kvalita dizajnu, stupeň inovácie, funkcionalita, ergonómia a ďalšie. Víťazov vyberá nezávislá porota, ktorá pozostáva zo 63 expertov z celého sveta.

 Víťazi 2018 iF Design Award – Herný hardvér/VR

ASUS FX503

ASUS FX503 je kompaktný a výkonný notebook so systémom Windows 10, procesorom 7. generácie Intel® Core™ a grafickou kartou NVIDIA® GeForce® GTX 10-Series. Batéria s vysokou kapacitou zabezpečuje výdrž pre produktivitu alebo zábavu počas celého dňa a FX503 je prvý model tohto radu, ktorý je vybavený ultrarýchlym 120Hz, 15,6-palcovým Full HD displejom pre filmové zážitky a plynulé hranie. A hoci má vysoký výkon, tento notebook sa dá ľahko prenášať.

ROG G703

ROG G703 je prvý herný notebook na svete so 17,3-palcovým Full HD displejom s technológiou NVIDIA® G-SYNC™ a 144Hz obnovovacou frekvenciou. Poháňa ho pretaktovaný procesor Intel® Core™ i7-7820HK s rýchlosťami až do 4,3 GHz a grafická karta NVIDIA GeForce® GTX 1080 s maximálnym taktom na úrovni 1974MHz. Jednoducho, ROG G703 je bezkonkurenčný herný stroj.

ROG Zephyrus

ROG Zephyrus je najtenší herný notebook na svete s procesorom 7. generácie Intel® Core™ i7 a najnovšou grafickou kartou NVIDIA® GeForce® GTX 1080 (Max-Q). 15,6-palcový ROG Zephyrus ponúka ultratenký profil a exkluzívny chladiaci systém Active Aerodynamic System (AAS). Takisto obsahuje prispôsobiteľné farebné svetelné efekty ASUS Aura a 120Hz panel so 100-percentným pokrytím farebného priestoru sRGB a technológiou NVIDIA G-SYNC™.

 ROG Strix SCAR Edition a ROG Strix Hero Edition

ROG Strix SCAR a Strix Hero Editions sú herné notebooky, ktoré boli špeciálne navrhnuté pre hráčov esports hier. Hero Edition je ideálny pre hráčov MOBA hier, SCAR Edition je perfektnou voľbou pre kompetitívnych hráčov FPS titulov.

ROG Poseidon GeForce GTX 1080 Ti

Grafická karta ROG Poseidon GeForce GTX 1080 Ti vyniká chladiacim systémom ďalšej generácie DirectCU H2O cooler, ktorý kombinuje chladenie vodou a vzduchom.

 ROG Strix GeForce GTX 1080 Ti

ROG Strix GeForce GTX 1080 Ti ponúka exkluzívne ASUS technológie, ako je úplne nový chladiaci systém MaxContact, synchronizáciu osvetlenia ASUS Aura a dvojicu HDMI portov pre pripojenie VR okuliarov.

 VR okuliare ASUS Windows Mixed Reality Headset

Okuliare pre virtuálnu realitu ASUS Windows Mixed Reality Headset využívajú inovatívnu technológiu spoločnosti Microsoft pre nové zážitky z virtuálnych svetov. Ponúkajú nádherný a unikátny dizajn, hmotnosť pod 400 gramov a prémiové materiály pre pohodlné nosenie. Okuliare ASUS Windows Mixed Reality Headset tiež znižujú zaťaženie na nos a tvár a vďaka zabudovaným senzorom a dvom predným kamerám umožňujú sledovanie pohybu v 6 osiach voľnosti bez nutnosti použiť externé senzory. Okuliare ASUS Windows Mixed Reality Headset podporujú viac ako 20 000 Windows aplikácií a viac ako 2 000 titulov pre platformu Steam® VR.

Optická mechanika ASUS SBW-06D3X-U

ASUS SBW-06D3X-U je prvá externá Blu-ray mechanika na svete s podporou prehrávania 4K UHD Blu-ray filmov.

 Herné slúchadlá ROG Strix Fusion

ROG Strix Fusion sú nové herné slúchadlá, ktoré ponúkajú nekompromisnú kvalitu zvuku, pohodlie používania a štýlový dizajn.

 ASUS Cerberus Fortus

ASUS Cerberus Fortus je symetrická herná myš s kvalitnými spínačmi Omron a životnosťou 50 miliónov kliknutí.

 Batoh ROG Ranger 2-in-1 Backpack

Ranger 2-in-1 Backpack je unikátne a štýlové cestovné príslušenstvo pre hráčov. Ponúka odnímateľné predné a zadné priehradky a modulárny dizajn, ktorý umožňuje hráčom jednoducho prispôsobiť aktuálnu kapacitu batohu – od malého príslušenstva až po 17-palcové herné notebooky.

Víťazi 2018 iF Design Award Winners – Počítače

ASUS TUF X299 Mark 1 motherboard

TUF X299 Mark 1 je základná doska s dôrazom na spoľahlivosť a trvanlivosť.

ASUS Zen AiO ZN242

Zen AiO ZN242 je výkonný, kompaktný a elegantný all-in-one počítač, ktorý bol navrhnutý pre ultimátny zážitok. Zen AiO ZN242 ponúka 23,8-palcový NanoEdge displej bez rámikov s pomerom obrazovky k telu na úrovni 90 %, procesor 7. generácie Intel® Core i7, až do 32GB DDR4 RAM a hernú grafickú kartu NVIDIA® GeForce® GTX 1050. Zen AiO ZN242 vyniká čistým dizajnom a viacerými praktickými úpravami, ako je zabudovaná kamera, ktorú je možné schovať, alebo skryté ventilátory.

 ASUS ZenBook Flip S (UX370)

ZenBook Flip S je najtenší konvertibilný notebook na svete a tiež aj jeden z najľahších. Má hrúbku iba 10,9 mm a hmotnosť 1,1 kg. Poháňa ho procesor Intel Core i7 v kombinácii s 1 TB SSD úložiskom a 16 GB RAM. ZenBook Flip S tiež obsahuje 13,3-palcový displej s podporou stylusu ASUS Pen a dvojicu USB-C portov. Vďaka novému pántu 360° ErgoLift je ZenBook Flip S vždy stabilný a otáčanie obrazovky plynulé. Pánt tiež zabezpečuje perfektné písanie na klávesnici, aj keď je obrazovka otočená o viac ako 135°. Nechýba ani zabudovaný snímač odtlačkov prstov.

ASUS Designo MZ27AQ monitor

Designo MZ27AQ je nádherný 27-palcový IPS monitor s hrúbkou iba 7 mm v najtenšom bode, rozlíšením WQHD (2560 x 1440) a dvoma 6-wattovými stereo reproduktormi s 5-wattovým subwooferom.

ASUS Zenbo

Zenbo je prvý komerčne dostupný domáci robot, ktorý má poskytovať pomoc, zábavu a spoločnosť. Zenbo rozpráva deťom interaktívne príbehy a hrá sa s nimi hry, ktoré zlepšujú kreativitu a logické myslenie. Takisto kontroluje zariadenia inteligentnej domácnosti, pomáha v kuchyni a funguje ako hlasovo ovládaný časovač. Jeho zabudovaná kamera sa dá využiť na fotenie, ale aj na vzdialenú kontrolu domácnosti.

ASUSPRO B9440

ASUSPRO B9440 je aktuálne najľahší 14-palcový podnikový notebook na svete. Je navrhnutý pre náročných mobilných profesionálov a váži iba 1,05 kg. B9440 má ultrakompaktný dizajn a rozmery, ktoré nie sú väčšie ako mnohé 13-palcové notebooky. Vďaka šasi, ktoré je vyrobené zo zliatiny magnézia, je notebook ľahší a odolnejší ako hliníkové modely. B9440 tiež spĺňa certifikáciu US MIL-STD 810G a prešiel striktným testovaním spoľahlivosti notebookov ASUSPRO.

 Víťazi 2018 iF Design Award Winners – Telekomunikácie

Rad ZenFone 4

Smartfóny radu ZenFone 4 sú navrhnuté pre najlepší zážitok z fotenia pomocou smartfónu a sú vybavené duálnymi fotoaparátmi pre neobmedzené možnosti kreativity a možnosť zachytiť svet z viacerých perspektív.

ZenFone 4 je 5,5-palcový smartfón s duálnym fotoaparátom, ktorý kombinuje špičkový obrazový senzor Sony IMX362, svetelnosť f/1,8 a 120° širokouhlý fotoaparát. O výkon sa starajú procesory Qualcomm Snapdragon 660/630 a 3300 mAh batéria zabezpečuje dlhú výdrž.

Značky: