Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Atos je hrdý na to, že sa stal členom Európskej aliancie pre priemyselné dáta, edge a cloud. Nové združenie po výzve 27 generálnych riaditeľov z európskych spoločností oficiálne predstavila Európska komisia.

Cieľom aliancie je posilniť a odlíšiť hodnotovú ponuku Európy v cloudových technológiách, využiť príležitosti na globálnu konkurencieschopnosť v oblasti edge computingu a dosiahnuť vedúce postavenie Európy v globálnej dátovej ekonomike. Na Európskom pláne pre technológie a rozvoj, predstavenom Európskej komisii v máji, sa podieľal aj Atos.

Sme hrdí na to, že sa pripájame k Európskej aliancii pre priemyselné dáta, edge a cloud a že patríme do prvej vlny členov. Predstavuje to obrovskú príležitosť posilniť spoluprácu medzi používateľmi a poskytovateľmi technológií, podporiť európsku cloudovú a edge infraštruktúru a vytvoriť nový vývoj na trhu prostredníctvom zdieľania dát, dátových priestorov, digitálnych dátových platforiem a v konečnom dôsledku služieb s pridanou hodnotou pre európskych občanov. Ako líder v oblasti bezpečného a dekarbonizovaného digitálneho odvetvia jasne vidíme naše technologické priority v najbližších rokoch v oblastiach cloudu a edge, digitálnej bezpečnosti a dekarbonizácie,“ povedal Pierre Barnabé, dočasný co-CEO a šéf oblastí Big Data a bezpečnosti a oblasti výroby v spoločnosti Atos.

Atos sa aktívne zapája do tvarovania európskeho ekosystému okolo cloudu a dát prostredníctvom členstva v radách  projektov a združení Gaia-X, IDSA, BDVA a FIWARE. Atos tiež výrazne prispieva k budovaniu „cloud-edge“ ekosystému cez rôzne európske projekty ako sú napríklad Dôležité projekty spoločného európskeho záujmu (IPCEI), Horizon Europe a Európsky obranný fond.

Kľúčovú oblasť rozvoja predstavuje pre Atos suverénne cloudovo-edgové kontinuum. Atos spustil „Atos OneCloud Sovereign Shield“, balík riešení, metodík a prevádzkových cloudových služieb na podporu potrieb digitálnej suverenity priemyslu a vlád na celom svete. V tomto kontexte Atos nedávno oznámil spoločnú ponuku suverenity s OVHCloud vo Francúzsku a medzinárodnú suverénnu cloudovú platformu s Dassault Systèmes.

Značky: