Autokamera je výborným pomocníkom, ktorý zaznamenáva cestných pirátov a v prípade kolízie máte dôkaz o vašej nevine, v horšom prípade vine. Aby ste mali vždy dokonalý obraz, potrebujete aj patrične vybavenú autokameru. MiVue 751 ponúka záznamy so širokým uhlom záberu (140°) v QHD rozlíšení (1440p/30fps).

K dispozícii je aj integrovaný 2,7-palcový LCD displej, citlivý GPS modul a taktiež Wi-Fi modul. Vďaka Wi-Fi dokáže kamera komunikovať s aplikáciou v smartfóne, kde si môžete nahrávky prezerať alebo priamo stiahnuť do zariadenia. Wi-Fi je využiteľné aj na pripojenie TPMS snímačov tlaku v pneumatikách, o ktorom budete mať vždy aktuálny prehľad. Samozrejmosťou je možnosť vytvárania snímok a prezeranie záznamov priamo na displeji kamery. Počas testovania sme najviac ocenili kvalitný obraz za každých okolností.

Okrem základných funkcií má táto kamera aj množstvo doplnkových, ako napr. sledovanie jazdných pruhov, upozornenia na možnú kolíziu, upozornenie na nezapnuté svetlá, nahrávanie zvuku, parkovací režim, WDR, citlivý 3-osí G-senzor alebo upozornenia na rýchlosť a statické radary.

Ak kamera zaregistruje niečo neobvyklé (zvuk, náraz, prudké pohyby), tak aktuálnu nahrávku uzamkne, aby sa nepremazala. Samotné nahrávky sú v stopách s dĺžkou 1, 3 alebo 5 minút. Video sa zaznamenáva na microSD kartu s max. kapacitou 128 GB. V balení sa nachádza kamera, 12 V napájací adaptér a držiak na čelné sklo automobilu.

Zapožičal: MIO
Cena: 157 EUR

Tento článok vyšiel aj v tlačenom vydaní TOUCHIT č. 12/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE