Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Pre priaznivcov efektívnych riešení uvádza spoločnosť Axis Communications tri nové panoramatické kamery radu AXIS P37, ktoré ponúkajú štyri streamy v rozlíšení až do 4K na kanál a poskytujú tak vynikajúci prehľad aj detailné pokrytie. Sú určené na dohľad nad rozsiahlymi oblasťami, pretože disponujú ostrým obrazom so všetkými detailmi i pri nízkom osvetlení alebo vďaka 360° IR prísvitu aj v úplnej tme.

Sieťové kamery s viacerými obrazovými senzormi sú flexibilné a cenovo výhodné, pretože na zabezpečenie niekoľkých uhlov záberu je potrebné nainštalovať iba jedno zariadenie s jediným káblom a jedinou IP adresou. Tomu zodpovedá tiež potreba jednej licencie na softvér pre správu videa (VMS), prípadne licencia pre akúkoľvek analytickú aplikáciu, ktorú sa rozhodnete nainštalovať.

Sieťová kamera AXIS P3735-PLE ponúka štyri nezávislé senzory s varifokálnymi objektívmi, pričom každý má rozlíšenie 2 Mpx a snímkovú frekvenciu 30 fps. Kamera s modelovým označením AXIS P3737-PLE ponúka vyššie rozlíšenie 4×5 MPx pri frekvencii 20 snímok za sekundu na kanál a posledná novinka AXIS P3738-PLE poskytuje vysoké rozlíšenie 4×4K pri 15 fps na kanál.

360° alebo 4 scény z jedného miesta

Všetky tri modely umožňujú rôzne spôsoby montáže. Možno ich napríklad inštalovať zapustené za účelom diskrétneho video dohľadu alebo ich namontovať na strop pre zabezpečenie plného 360° pokrytia. Pozícia a smer pohľadu každého zo 4 obrazových senzorov je flexibilná, čo používateľom umožňuje monitorovať jedno konkrétne miesto v širokom uhle záberu a súčasne aj v konkrétnom detaile, alebo z jedného miesta naraz sledovať 4 rôzne scény. V závislosti na potrebách v mieste inštalácie je možné kameru so štyrmi senzormi namontovať do rohu a využiť tak až 270° uhol pokrytia alebo je možné napr. pri montáži na stĺp na parkovisku jediným zariadením pokryť celé 360° pole.

Kamery sú vhodná aj pre nasadenie v exteriéri, pretože majú odolný kryt a integrovaný štít voči nepriaznivým poveternostným vplyvom so stupňom krytia IP66/IP67, ktoré zabezpečujú odolnosť voči dažďu, snehu i slnečnému žiareniu. Voliteľne je možné zakúpiť rôzne príslušenstvo pre jednoduchšiu montáž (napr. držiak na stĺp AXIS T91B67, držiak na stenu AXIS T91H61, teleskopický stropný držiak AXIS T91B50 a pod.), dymový (AXIS TP3815-E) alebo čierny (AXIS TP3) antivandal kryt pre optiku kamery, kryt pre zapustenú montáž do stropu (AXIS T94N01L) a ďalšie príslušenstvo pre jednoduchšiu inštaláciu kdekoľvek.

Analytika s AI a bezpečnosť

Nové vysoko výkonné kamery sú postavené na najnovšej platforme ARTPEC-8 a preto obsahujú aj procesorovú jednotku (DLPU), ktorá umožňuje analýzu založenú na hlbokom učení. Táto funkcia eliminuje potrebu nákladných serverov a zabezpečí pokročilú video analytiku tzv. na okraji (on edge), vďaka čomu bude váš systém rýchlejší a škálovateľnejší. S aplikáciou AXIS Object Analytics, ktorú je možné spúšťať na viacerých kanáloch súčasne, je potom možné spoľahlivo detekovať a klasifikovať osoby, vozidlá, alebo aj rôzne typy vozidiel – všetko na mieru konkrétnym potrebám danej inštalácie.

Nechýba ani nočný 360° IR prísvit pre nepretržitý dohľad 24 hodín denne s individuálne ovládateľnými LED diódami a automatickým IR filtrom. Kamera tak prináša jasné zábery bez odrazov a s vynikajúcou obrazovou kvalitou aj v úplnej tme. Ďalšie technológie spoločnosti Axis Lightfinder 2.0 a Axis Forensic WDR umožňujú kamerám snímať farebný obraz aj pri nedostatočnom svetle a zvládať extrémne náročné svetelné podmienky, napríklad keď slnkom zaliaty záber obsahuje súčasne veľmi jasné oblasti aj veľmi tmavé miesta v tieňoch.

Samozrejmosťou u Axis sú aj spoľahlivé funkcie kybernetickej bezpečnosti, ktoré pomáhajú zabrániť neoprávnenému prístupu a zabezpečiť systém ako celok.

Medzi kľúčové vlastnosti AXIS P3738-PLE, P3737-PLE a P3735-PLE patria:

  • 4 streamy v rozlíšení až 4K na kanál
  • 360° IR prísvit s individuálne nastaviteľnými LED
  • flexibilné možnosti montáže
  • podpora pokročilej analýzy s hlbokým učením
  • ochrana Axis Edge Vault

Nové kamery budú k dispozícii prostredníctvom distribučných kanálov spoločnosti Axis koncom novembra 2023.

Značky: