Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Uvedením kamery AXIS Q1809-LE začína Axis plniť svoj záväzok dodávať produkty spĺňajúce normu FIPS 140-3 Level 3 podľa amerických Federálnych štandardov pre spracovanie informácií. Štandardy FIPS špecifikujú bezpečnostné požiadavky pre kryptografické moduly, ktoré zabezpečujú dôvernosť a integritu dát. Tento krok zlepšuje kybernetickú bezpečnosť zákazníkov, ktorí musia spĺňať požiadavky na dodržiavanie normy FIPS 140-3, napríklad federálnych úradov a kritickej infraštruktúry v USA a Kanade, ale aj mnohých ďalších spoločností po celom svete.

Axis je prvou spoločnosťou, ktorá na trh uviedla sieťové zabezpečovacie zariadenie so vstavaným bezpečnostným prvkom certifikovaným podľa najnovšieho štandardu FIPS 140-3 Level 3. Vďaka tomu si môžu zákazníci vo vládnom sektore a kritickej infraštruktúre byť istí, že ich zariadenia spĺňajú úroveň bezpečnosti, ktorú definuje Národný inštitút pre štandardy a technológie Spojených štátov (NIST) a ktorá je vyžadovaná americkým zákonom. Certifikácia FIPS 140-3 na úrovni 3 vyžaduje, aby hardvér zabránil neoprávnenej manipulácii a prístup povolil len na základe overenej identity. Vstavaný diskrétny bezpečnostný prvok, EdgeLock SE052F, pochádza od spoločnosti NXP Semiconductors, ktorá je svetovým lídrom v oblasti bezpečného prepojenia pre vstavané aplikácie a je známa svojimi spoľahlivými bezpečnostnými riešeniami, vrátane zabezpečenia dnešných smart telefónov, bankových platobných kariet alebo cestovných pasov.

Ďalšie zariadenia so zabezpečením s certifikáciou FIPS 140-3 sú na ceste

Spoločnosť Axis chce pokračovať v rozširovaní zariadení certifikovaných podľa normy FIPS 140-3 a do všetkých pripravovaných sieťových produktov zabuduje nový bezpečnostný prvok. Dodržiavanie normy FIPS 140-3 tak bude dostupné pre širokú škálu prípadov nasadenia, od dohľadových riešení, cez optimalizáciu podnikania (analýzy), až po kontrolu prístupu a sieťové audio. Ťažiť z toho budú môcť aj organizácie, ktoré dnes nemusia spĺňať prísne normy FIPS, pretože si môžu byť isté, že ich systémy budú interoperabilné a splnia prísne bezpečnostné požiadavky aj v budúcnosti.

Pokračujúca investícia do portfólia s kryptografickými výpočtovými modulmi podľa priemyselných štandardov je súčasťou viacvrstvovej stratégie spoločnosti Axis. Bezpečné ukladanie a spracovanie kryptografických kľúčov je len jednou zo súčastí hardvérovej kybernetickej bezpečnostnej platformy Axis Edge Vault. Tá zahŕňa aj funkcie ako je zabezpečené spúšťanie (secure boot) a Axis ID zariadenia, kompatibilné so štandardom normy IEEE 802.1AR, ktoré overuje identitu a pravosť zariadení Axis.

Značky: