Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Základom pre nové viacúčelové zariadenie AXIS Q9307-LV je cenovo dostupná kopulovitá IP kamera, ktorá kombinuje ostrý obraz, obojsmerný zvuk, pokročilú analytiku a LED indikátory.

Kamera pomocou proaktívneho dohľadu umožňuje zlepšiť bezpečnosť aj ochranu osôb a optimalizovať prevádzku. Je možné využiť ju napríklad na monitorovanie pacientov v nemocniciach a zdravotníckych zariadeniach dlhodobej starostlivosti alebo na detekciu a riešenie problémového správania v predajniach.

Zdravotnícke zariadenia boli v ostatných rokoch pod obrovským tlakom. Ako však dlhodobo a s obmedzeným počtom personálu poskytovať kvalitnú starostlivosť pacientom a zabezpečiť ich ochranu a bezpečnosť? Pomocou rukou môže byť nová viacúčelová kopulovitá sieťová kamera AXIS Q9307-LV, ktorú práve uvádza spoločnosť Axis Communications.

Kamera má rozlíšenie 5MPx a s overenými technológiami Lightfinder 2.0, Forensic WDR a OptimizedIR poskytuje špičkový obraz za akýchkoľvek svetelných podmienok. Vďaka štyrom vstavaným mikrofónom a integrovanému reproduktoru s funkciou potlačenia ozveny ponúka toto univerzálne zariadenie čistú obojsmernú zvukovú komunikáciu s potlačením hluku na pozadí, čo umožňuje ľahké vysielanie aj prijímanie audia aj na väčšiu vzdialenosť od kamery.

Inteligentná analýza pri zachovaní súkromia

All-in-one komunikačné zariadenie AXIS Q9307-LV ponúka analýzu videa a zvuku v jednom, čím poskytuje v reálnom čase cenné informácie, na ktoré môže reagovať poverený personál. Dodáva sa napr. (bez príplatku) s už predinštalovanými analytickými funkciami na detekciu kašľa a tiež stresovou hlasovou analýzou, ktoré rozširujú monitoring o nové „počuteľné“ rozmery.

Kamera tiež obsahuje predinštalovaný softvér AXIS Live Privacy Shield, ktorý v reálnom čase chráni súkromie osôb pri monitorovaní tým, že dynamicky maskuje vybrané časti obrazu. K dispozícii je aj AXIS Object Analytics na detekciu a klasifikáciu objektov pomocou AI alebo funkcie automatickej detekcie pohybu v snímanej zóne s pomocou pokročilej video analytiky. Pre ešte väčšiu transparentnosť sú na zariadení AXIS Q9307-L umiestnené LED indikátory, ktoré sa aktivujú keď kamera nahráva (svietiaci červený kruh okolo objektívu) alebo keď sa používa zvukový odposluch (svetelná dióda nad reproduktorom). Ponúka tým skvelé riešenie pri ochrane súkromia.

Odolá dezinfekcii, vandalom, aj hackerom

Kamera je vysoko odolná voči vandalom s krytím IK08. Odoláva tiež určitým chemikáliám a dezinfekcii. Napríklad ani pri každodennom čistení isopropanolom (IPA), chlórnanom sodným alebo peroxidom vodíka nedochádza k poškodeniu plastov.

Medzi už štandardnou výbavou kamier Axis v oblasti zabezpečenia neoprávneného prístupu a kybernetickej bezpečnosti je okrem iného aj pokročilá hardvérová platforma AXIS Edge Vault, ktorá chráni integritu zariadenia už od výroby a zabezpečuje ochranu systému ako celku.

Medzi kľúčové vlastnosti AXIS Q9307-LV patria:

  • vynikajúca kvalita obrazu v rozlíšení 5 MPx
  • obojsmerná zvuková komunikácia s potlačením ozveny
  • predinštalovaná audio a video analytika
  • vzdialený dohľad pri zachovaní súkromia
  • odolnosť voči chemickým prípravkom
  • cenovo výhodné univerzálne zariadenie

Viacúčelové zariadenie s kamerou AXIS Q9307-LV bude k dispozícii prostredníctvom distribučných kanálov a partnerov spoločnosti Axis v 1. štvrťroku 2024.

Značky: