Je to tak, určite ste už videli, ako sa prezentujúci trápi s prístrojom, ktorý by mu mal umožniť na diaľku ovládať prezentáciu.

Hama Wireless Presenter X-Pointer je pritom stávka na istotu. Má dosah až na 12 metrov od zariadenia, z ktorého chcete prezentovať a jeho súčasťou je aj výkonné laserové ukazovadlo.

Na tele tohto prezentéra sú len tri tlačidlá – prezentačný slide dopredu, dozadu a laserové ukazovadlo. Dlhým podržaním ovládacích klávesov sa dá prezentácia naštartovať alebo zastaviť, rovnako aj obraz z prezentácie skryť. Výhodou je to, že tieto tlačidlá sú veľké a gumové a ľahko ich nahmatáte aj v šere. Zariadenie poháňa dvojica AAA batérií. Ľahko sa drží v ruke a zmestí sa aj do vrecka na košeli. Nezabudnite ho vypnúť po skončení prezentácie, batérie potom vydržia dlho – niekoľko mesiacov. Je plne kompatibilné s PowerPointom a inými aplikáciami z balíka Microsoft 365.

Do notebooku s prezentáciou len vložíte miniatúrny USB-A prijímač, ktorý nájdete magneticky prichytený na veku v priestore s batériami. Jeho inštalácia nevyžaduje nič, ani pripojenie na internet. Prezentér sa dodáva v čiernej farbe.

Cena: 18,49 €

Zapožičal: Hama

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.