Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Popredná nezávislá organizácia AV-Comparatives zverejnila výsledky špeciálneho prieskumu firemných bezpečnostných riešení, ktorý posudzoval dopad inštalácie produktov na firemnú sieť.

Test, ktorý zadala spoločnosť ESET, sa zameral na šesť najrozšírenejších firemných bezpečnostných riešení.

„ESET je známy tím, že má extrémne nízke nároky na systém,“ hovorí Andreas Clementy, generálny riaditeľ testovacieho laboratória AV-Comparatives. „Výsledky posledného testu len potvrdzujú, že ESET produkty naozaj fungujú tak, ako sľubujú – s minimálnou záťažou na firemnú sieť,“ dodáva Clementy.

Medzi testovanými bezpečnostnými produktami (Symantec, Trend Micro, Kaspersky, McAffee a Sophos) mal ESET najnižšiu záťaž pri nečinnosti systému (len 0,2 MB). V porovnaní s 2500 MB dát pri Sophose ide o naozaj veľmi malé množstvo. Vysoký traffic má potenciál negatívne ovplyvňovať výkon firemnej siete.

Čím nižší traffic, tým je riešenie ľahšie na systém.

ESET dosiahol najvyššie hodnotenie aj v ďalšom teste, ktorý porovnával veľkosť aktualizácie vírusovej databázy na strane klienta. V porovnaní s produktom spoločnosti Symantec, ktorej súbor dosiahol objem 700 MB, je na tom ESET desaťnásobne lepšie. Tento výsledok je ďalším potvrdením prínosu spoločnosti ESET pre firemné siete a tým je minimálny vplyv na ich prevádzku. Sťahovanie veľkých vírusových definícií môže plne vyťažiť priepustnosť firemnej siete a môže dôjsť k problémom s latenciou.

Čím nižšia veľkosť v MB, tým je riešenie ľahšie na systém.

 

„V spoločnosti ESET vyvíjame na cloude postavené, aktívne a inteligentné viacvrstvové technológie, ktoré pri rozpoznávaní hrozieb kombinujú automatizáciu a ľudské znalosti. To všetko je založené na viac než 25-ročnej praxi vo výskume škodlivého kódu,“ hovorí Palo Luka, technologický riaditeľ spoločnosti ESET.

Výsledky testov sa dotýkajú všetkých priemyselných odvetví a vedú k jednoduchému záveru: systémovo nenáročné riešenie pre zabezpečenie koncových zariadení, ktoré zároveň prináša vysokú mieru detekcie, hrá kľúčovú úlohu vo firmách bez rozdielu ich veľkosti. Zákazníci z toho môžu ťažiť, pretože ich koncové zariadenia i firemná sieť fungujú efektívne bez výpadkov.

Značky: