Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Film „The Escape” mal exkluzívnu premiéru 23. októbra 2016 na BMWFilms.com.

V tomto filme, na cenu Akadémie nominovaného režiséra Neilla Blomkampa, hral v hlavnej úlohe vodiča na Oscara nominovaný Clive Owen. V snímke sa objavili aj Dakota Fanning, Jon Bernthal a ďalšia hviezda nominovaná na Oscara, Vera Farmiga. Nemenej dôležitú úlohu malo vo filme nové BMW radu 5, ktoré si Clive Owen opäť zvolil ako služobné vozidlo.

Film „The Escape” je poctou k 15. výročiu pôvodnej filmovej série „The Hire”, ktorú BMW Films produkovalo v dvoch etapách v rokoch 2001 a 2002. Na každom z týchto krátkych filmov spolupracovali veľké mená Hollywoodu. Clive Owen sa v jednotlivých misiách objavoval ako vodič rôznych vozidiel BMW.

Film „The Escape” od BMW Films si možno pozrieť na BMWFilms.com. Tu sa nachádzajú aj detailné informácie o jednotlivých aktéroch a tvorcoch, rovnako ako o zákulisí natáčania. Pripravené sú tiež originálne filmové plagáty.

 

„The Hire” – pôvodná séria krátkych filmov BMW s ôsmimi unikátnymi epizódami.

Prvá sezóna „The Hire”, predstavená na BMWFilms.com, odštartovala 26. apríla 2001 filmom Johna Frankenheimera „Ambush”, po ktorom nasledoval film „Chosen” od Anga Lee, ktorý získal Oscara za filmy „Skrotená hora” a „Pí a jeho život”. Tretí film série „The Follow” režíroval Wong Kar-wai a zahrali si v ňom Forest Whitaker, Adriana Lima a Mickey Rourke. Prvú sériu doplnil film Guya Richieho „Star” s popovou ikonou Madonnou. Posledným filmom danej sezóny bol „Powder Keg”, v ktorom hral Stellan Skarsgård a natočil ho niekoľkonásobný držiteľ Oscara Alejandro G. Iñárritu. Prvú sezónu, ktorú produkoval David Fincher („The Social Network”, „Muži, ktorí nenávidia ženy”), videlo za prvé štyri mesiace viac ako 11 miliónov divákov.

Druhú sezónu série „The Hire” produkovali Tony a Ridley Scottovci a mala premiéru v októbri 2002 s filmom „Beat the Devil” Tonyho Scotta, v ktorom sa objavila soulová legenda James Brown a Gary Oldman ako diabol. V „Hostage” Johna Woo si zahral Maury Chaykin. Joe Carnahan nakrútil „The Ticker” s Donom Cheadlom, čo bol posledný diel série.

Značky: