Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť BMW Group je prvým výrobcom automobilov, ktorý sa pripokil k Iniciatíve transparentnej a udržateľnej dopravy Ship Recycling Transparency Initiative (SRTI). Táto nezávislá platforma začala svoju činnosť v marci 2018. Zámerom je zlepšiť merania, transparentnosť, prehľadnosť a skúsenosti týkajúce sa využívania v oblasti lodnej dopravy. Toto rozhodnutie signalizuje záujem spoločnosti BMW Group o trvalo udržateľnú organizáciu dopravnej logistiky.

Lepšia udržateľnosť v rámci dodávateľskej siete

Spoločnosť BMW Group pristupuje k implementácii trvalo udržateľných cieľov komplexne, čo zahŕňa celú sieť. Ako globálna organizácia sa v rámci logistiky spolieha na viac druhov dopravy. Zahŕňa to celú sústavu dopravy od dodávky dielcov do závodov až po distribúciu hotových vozidiel zákazníkom. Námorná doprava v tom zohráva významnú úlohu. Preto si spoločnosť BMW Group dáva za prioritu, aby zorganizovala logistiku trvalo udržateľným spôsobom. Najmä s ohľadom na možnosti využívania lodnej dopravy.

„Vedomosti a prehľadnosť trvalo udržateľných možností v doprave sú hlavnými princípmi, ktorými sa riadia aktivity spoločnosti BMW Group. To isté požadujeme aj od našich partnerov v celosvetovej distribučnej a dopravnej sieti,” zdôraznila Anita Pieper, zodpovedná za distribúciu vozidiel v spoločnosti BMW Group. „Sme poctení, že sme sa stali prvým výrobcom automobilov, ktorý sa stal súčasťou tejto iniciatívy a zaujíma sa o viac transparentnosti vo využívaní dopravy.”

Ship Recycling Transparency Initiative

SRTI zapracúva dobrovoľné trhové prístupy k udržateľnému využívaniu dopravy. Keďže ide o online platformu, poskytuje možnosť výmeny informácií o skúsenostiach z využívania dopravy a pomáha zväčšiť transparentnosť v námornej doprave. Iniciatíva berie pri svojom úsilí do úvahy zámery všetkých svojich členov a snaží sa nachádzať spoločné riešenia a vytvoriť nové štandardy pre zodpovedné využívanie dopravy.

Využívanie zdrojov v BMW Group

Spoločnosť BMW Group sa vždy zameriavala na trvalo udržateľné využívanie a recykláciu zdrojov. Najmä pri recyklácii vozidiel. Na neustále zvyšovanie pomeru recyklovania sa spoločnosť zameriava na testovanie možností recyklovania nových druhov súčastí vozidla a to najmä v rámci svojho Recyklačného a demontážneho centra. Spoločnosť BMW Group taktiež spolupracuje s výskumnými inštitútmi a s dodávateľmi na vývoji a implementácii nových technológii recyklácie. K výberu materiálov potom spoločnosť pristupuje tak, že si volí tie, ktoré sa po skončení životného cyklu vozidla dajú čo najlepšie znova používať.

Značky: