Film Bod obnovy sa dostal na Netflix vo veľmi krátkom čase.

Len približne 4 mesiace po oficiálnej premiére si môžete film Bod obnovy pozrieť aj na Netflixe. Ide o film z českej produkcie, v ktorom hrajú herci viacerých národností, medzi inými aj slovenskí, poľskí alebo srbskí. Dej sa odohráva v budúcnosti a reflektuje na aktuálne a problémy alebo výzvy do budúcnosti.

Na to, aby ste mohli mať vlastný bod obnovy, potrebujete najprv zálohu. V roku 2041 bude možné vytvoriť si vlastnú zálohu, napríklad pre prípad nehody alebo smrteľného zranenia. V nie príliš vzdialenej budúcnosti totiž ústava pamätá aj na základné právo „žiť jeden celý život“. Ak o tento život prídete dôsledku z vyššie spomínaných udalostí, budete mať právo na obnovu. Každé 2 dni si môžete vlastnú zálohu vytvoriť.

Ako sa vo filme ukáže, nie vždy tento proces bude fungovať, najmä ak sa záhadne odstráni záloha človeka, ktorý by potreboval tento bod obnovy. Hlavní hrdinovia sa vydajú príbehom utajovaných skutočností a vynárania sa pravdy na povrch. Sci-fi sa námetom podobá na filmové série Black Mirror.

Zdroj: Netflix, CSFD.sk

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.