Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Auto Trader New Car Awards je prestížnou britskou anketou. Ocenenie sa udeľuje na základe názorov používateľov automobilov. Hlasovania sa tento rok zúčastnilo 220 000 respondentov a Lexus bol vyhlásený za najspoľahlivejšiu automobilovú značku.

Erin Baker, riaditeľka spoločnosti Auto Trader, povedala: „Kvalita, spoľahlivosť a komfort sú vlastnosti, ktoré sa v našom prieskume v súvislosti so značkou Lexus objavovali najčastejšie. Jeden z našich respondentov napísal, že je to najlepšie auto, aké kedy šoféroval a nechystá sa ho vymeniť za iný model. Ľutuje len jednu vec, a to, že si Lexus nekúpil už pred rokmi.“

Riaditeľ divízie Lexus UK Chris Hayes jej slová doplnil: Na automobilovom trhu je veľká konkurenica a rýchlo sa mení, ale spoľahlivosť zostáva pre zákazníkov prioritou. Pre Lexus bola najvyššia kvalita produktov vždy základnou hodnotou. To platí aj pre naše najnovšie elektrifikované modely. Byť ocenený štvrtýkrát za posledných päť rokov je najlepším dôkazom kvality našich áut a služieb.“

Ocenenie v hlasovaní spoločnosti Auto Trader je ďalším nezávislým potvrdením spoľahlivosti automobilov Lexus. Vo februári značka po šiestykrát za sebou triumfovala aj v What Car? Reliability Survey. Lexus sa takisto stal jednotkou v USA za rok 2023 v štúdii spoľahlivosti vozidiel, ktorú pripravila J.D. Power, popredná americká spotrebiteľská organizácia.

Značka Lexus je verí v kvalitu svojich áut

Lexus je už roky známy spoľahlivosťou a odolnosťou svojich vozidiel. Najlepším potvrdením dôvery v ich kvalitu je záruka Lexus Relax zavedená v roku 2022, ktorá predlžuje ochranu auta až na 10 rokov alebo 185 000 najazdených km. Jedinou podmienkou je pravidelná prehliadka v autorizovanom servise značky každých 12 mesiacov alebo 15 000 km. Program pokrýva všetky autá z európskej distribúcie vrátane tých, ktoré mali prestávku v servise na autorizovaných miestach.

Lexus Relax je doplnok k štandardnej záruke výrobcu  na  nové vozidlá na dobu 3 rokov alebo do 100 000 km. Automobily s hybridným pohonom majú navyše záruku na hybridné komponenty a akumulátor hybridného pohonu po dobu 5 rokov alebo 100 000 km. Majitelia hybridných vozidiel Lexus môžu postupne predĺžiť záruku na hybridnú batériu o ďalší 12 mesiacov (alebo 15 000 km) až sa dostanú na 10 rokov, a to vykonaním každoročného testu hybridnej batérie v autorizovanom servise Lexus.

Značky: