Malo by tak nahradiť taiwanské HTC, ktoré vyprodukovalo prvú generáciu špičkových zariadení pre Google.

Informáciu zverejnil ako prvý renomovaný portál 9to5GoogleSkutočnosť, že Google sa chystá zmeniť dodávateľa, vyplávala na povrch neoficiálnou cestou prostredníctvom nástroja „Android Issue Tracker“,  ktorý slúži na nahlasovanie problémov i podnetov na zapracovanie nových funkcionalít do obľúbeného mobilného operačného systému. Tajomstvo bolo prezradené neopatrnou komunikáciou zamestnanca LG so zamestnancom Google, ktorý spolu riešili tzv. „Taimen„, čo má byť pracovný názov pre nadchádzajúcu generáciu smartfónu Google Pixel.

Dohady neskôr potvrdil aj redaktor uznávaného portálu Android Police, David Ruddock, cez svoj účet na sociálnej sieti Twitter. Podľa jeho zdrojov, odhliadnúc od dnešnej zachytenej komunikácie zamestnancov oboch firiem, je takisto projekt „Taimen“ budúcim Pixelom a tiež má informácie, že jeho tvorcom je juhokórejské LG.

https://twitter.com/RDR0b11/status/874444753609281536?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.theverge.com%2Fcircuitbreaker%2F2017%2F6%2F13%2F15791890%2Flg-pixel-phone-taimen-replacement-xl

Prečo sa Google rozhodol vymeniť HTC za LG? Podľa 9to5Google by mohla byť najpravdepodobnejším dôvodom chystaná investícia Google do flexibilných displejov s technológiou OLED od tohto juhokórejského výrobcu elektroniky. Na druhej strane môže ísť aj o nespokojnosť s požadovaným kvantom dodávok po uvedení prvej generácie Pixelov. Napríklad taká 128 GB verzia Pixel XL nebola pre netrpezlivých zákazníkov dostupná viac ako 2 mesiace. Nech je to tak či onak, táto informácia zatiaľ nie je oficiálne potvrdená ani jednou zo spomínaných spoločností.

Zdroje: The Verge, 9to5Google, Mashable

 

Značky: