Laserová multifunkcia na farebnú tlač, ktorá sa dá pripojiť na vaše cloudové úložisko.

Zariadenie tohto typu odpovedá potrebám kancelárií, ktoré fungujú v digitálnom priestore. Sú to presne tie kancelárie, ktoré sa zároveň nezaobídu bez papiera, či už pri potrebe vytlačiť alebo skenovať dokumenty. V tomto prípade je zariadenie navrhnuté tak, aby ste mohli rôzne typy úloh vykonávať čo najrýchlejšie. Využitie pre tento stroj nájdete v kancelárii kde je predpoklad tlače 250 až 2500 strán mesačne.

Dotykový panel a cloud

Ovládanie je autonómne prostredníctvom dotykového panela. Tento spôsob umožňuje ovládať zariadenie aj bez počítača a na množstvo činností ani nie je potrebné prepojenie s počítačom. Použiť môžete USB zariadenie alebo napríklad smartfón a aplikáciu Canon PRINT Business dostupnú pre Android a iOS. Okrem toho sa k dokumentom dostane aj cez prepojenie na cloudové služby, ktoré je integrované priamo v tejto funkcii. Medzi podporované služby patria Google Drive, Dropbox a OneDrive.

Výrobca navrhol zariadenie tak, aby sa ovládalo čo najpohodlnejšie a jednotlivé ovládacie prvky sú dostatočne veľké. Či už ide o nastavenie kopírovania, skenovania, prípadne aktivovanie zabezpečenej tlače. Tento spôsob tlače znamená, že dokumenty pošlete do zariadenia, ale vytlačia sa, až keď sa autorizujete PIN kódom priamo pri ňom. Je to ochrana aby ste neodoslali na vytlačenie dôverné dokumenty a nezabudni si ich z tlačiarne zobrať.

Okrem štandardnej ponuky funkcií, ktoré sú použité na displeji, sa dajú pridať aj vlastné. Vďaka tomu máte skratky k najčastejšie vykonávaným činnostiam a nie je potrebné zakaždým nastavovať parametre skenovania alebo kopírovania v prípade opakujúcich sa úloh.

Zariadenie sa dá pripojiť cez USB, LAN konektor aj Wi-Fi. Bezdrôtové pripojenie je vďaka veľkému displeju jednoduché, rovnako aj zadanie hesla k sieti. Je tu aj pripojenie Wi-Fi Direct. Nastavenie cez mobilnú aplikáciu a nájdetenie tlačiarne v sieti bolo otázkou niekoľkých ťuknutí. V našom prípade nefungoval automatický režim, stačilo ale zadať IP adresu, ktorú multifunkcia zobrazuje a hneď na to máte zariadenie pridané v smartfóne.

canon i-sensys mf657cdwZdroj: TOUCHIT

Rýchlosť ďalšie možnosti

Canon i-SENSYS MF657Cdw je najvyšší z trojice zariadení z tejto modelovej série a ako jediné zároveň disponuje hej faxom. Nie je to jediný rozdiel a pridanou hodnotou navyše je jednoprechodové obojstranné skenovanie. Toto je výborná vlastnosť, najmä pri potrebe skenovať veľké množstvo dokumentov. Stačí ich vložiť do podávača a vďaka tomu, že ide o jednoprechodové skenovanie, naskenujte zároveň obe strany hárka papiera bez toho, aby sa musel otáčať. To výrazne ušetrí čas.

Nechýba ani automatická obojstranná tlač. Toto je jedna z najdôležitejších vlastností, ktoré bežne potrebujete. Už nemusíte otáčať dokumenty a zisťovať, ktorou stranou ich treba znovu vložiť, aby sa vytlačila aj druhá strana. Navyše, keď toto spojíte s obojstranným skenovaním, získavate super výkonnú kopírku alebo digitalizačné zariadenie. Vhodné napríklad pri posielaní naskenovaných príloh do emailu. Obľúbite si aj skenovanie priamo do mobilu a to priamo do PDF.

Rýchlosť tlače vo formáte A4 je 21 strán za minútu. Rozlíšenie je 1200 × 1200 dpi. Pri skenovaní a kopírovaní je rozlíšenie polovičné. Do vstupného zásobníka sa zmestí 250 listov plus 1 do ručného podávača. Na výstupe je priestor na 100 listov papiera. Do podávača dokumentov na skenovanie sa zmestí 50 listov.

Najjednoduchšia výmena tonerov

Výmena tonerov je extra jednoduchá a málokde je vidieť takýto mechanizmus. Stačí otvoriť predný kryt a potiahnuť šuplík s tonermi. Toner, ktorý bude treba vymeniť len nadvihnete a zoberiete zo šuplíka. Žiadne zacvakávanie ani zisťovanie, ktorú páčku treba odistiť a zároveň nič nevylomiť. Tie majú zároveň aj valce. Aj vďaka tomu máte rýchlu tlač farebných dokumentov. Ide o tzv. jednopriechovú tlač.

Na výber sú bežne aj veľkokapacitné verzie. Bežné majú výťažnosť 1350 strán pre čierny a 1250 strán pre každý z farebných. Tonery s väčšou výťažnosťou vytlačia až 3130 v prípade čierneho a 2350 pre každý farebný.

Verdikt

Canon i-SENSYS MF657Cdw je zariadenie do digitálnej kancelárie. Možno to bude znieť ako paradox, no multifunkcia dneška sa bez napojenia na digitálny priestor nezaobíde. Obojstranný sken aj tlač výrazne pridávajú na možnosti využitia. Nehovoriac o veľkom displeji, na ktorý si môžete pridať vlastné skratky k najčastejšie používaným úlohám s vlastnými nastaveniami.

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.