Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Efektná reliéfna tlač dekorácií a Braillového písma vďaka aplikácii PRISMAelevate XL od spoločnosti Canon

Spoločnosť Canon na veľtrhu FESPA Global Print Expo v Mníchove predstavila PRISMAelevate XL, rozšírenie výkonnej sady PRISMA XL Suite a ľahko použiteľnú softvérovú aplikáciu, ktorá umožňuje tvorcom veľkoformátovej grafiky a poskytovateľom tlačových služieb (PSP) vytvárať reliéfne tlačové aplikácie. Obohatí tak ponuku produktov o tlačené textúrované efekty a reliéfne nápisy a prináša zlepšenie produktivity, flexibility, výšky tlače, rozsahu médií a použiteľnosti.

PRISMAelevate XL je nástupcom riešenia Arizona Touchstone a prináša dvojnásobnú výšku tlače pri rýchlosti vyššej až o 20 % – vytvára tak hmatové tlačové aplikácie a výtlačky s väčšou výškou reliéfu na celosvetovo najlepších flatbed tlačových zariadeniach Arizona 1300 a 2300.

PRISMAelevate XL je najnovším členom úspešnej sady PRISMA XL Suite, ktorá umožňuje zákazníkom navrhovať kreatívne aplikácie s vysokou hodnotou textúrovaných efektov napodobňovaním textúrovaných povrchov a používaním reliéfov, kovových akcentov a vyvýšených nápisov až do hrúbky 2 mm. Rozširuje škálu kreatívnych a funkčných aplikácií, ktoré môžu používatelia vytvárať, vrátane vysoko hodnotných nápisov, interiérových a exteriérových dekorácií, ocenení, reprodukcií výtvarného umenia a prototypov obalov pre rozvíjajúce sa oblasti, ako sú dekorácie, obaly a maloobchod. Poskytuje tiež inovatívne možnosti tlače s možnosťou výroby špecifického značenia, ako je Braillovo písmo pre zrakovo postihnutých.

Patentovaná technológia Advanced Layer Printing System (ALPS) používaná v kombinácii so strednoobjemovými flatbed tlačiarňami Arizona umožňuje inteligentnú tlač vrstiev atramentu. Vytvára tak bezkonkurenčnú kvalitu farieb vo vysokom rozlíšení a dovoľuje pridávať do tlačových aplikácií efektné alebo funkčné hmatové prvky. Ponúka tiež ľahko použiteľný doplnok pre Adobe Photoshop a Illustrator, ktorého používanie nevyžaduje žiadne ďalšie školenia a umožňuje vysoko presný 3D návrh reliéfnych tlačových projektov.

Nástroj PRISMAelevate XL vďaka vylepšeniam automatizácie a funkcii náhľadu pre tlač na prvý pokus pomáha znižovať množstvo odpadu, pretože nie je potrebné vytvárať skúšobné výtlačky. Atramenty Canon vytvrdzované UV žiarením spĺňajú vysoké a prísne ekologické normy a bol im udelený certifikát UL GREENGUARD GOLD. Preto sú bezpečnejšie na použitie v citlivých prostrediach, ako sú nemocnice, školy, obchody a ďalšie verejné miesta.

Andrea Haklander, manažérka pre Braillovo písmo a reliéfnu tlač v Kresťanskej knižnici pre nevidiacich a slabozrakých (CBB), ktorá je jednou z najväčších služieb pre tlač Braillovho písma v Európe, vysvetlila, ako im technológia reliéfnej tlače Arizona Touchstone (teraz PRISMAelevate XL) od spoločnosti Canon pomohla v ich činnosti a umožnila im poskytovať kompletnú ponuku:

„Vďaka Arizone môžeme teraz zákazníkom ponúkať Braillovo písmo, veľkú tlač, zvuk, reliéfnu tlač a digitálne čítanie v jednom kompletnom balíčku. 90 % našich produktov tlačených na zariadení Arizona tvorí reliéfnu tlač a predtým nebolo možné kombinovať reliéf s jemným štruktúrovaním alebo s plnofarebnou tlačou, rovnako ako nebolo možné tlačiť reliéf na iné materiály. Teraz sa všetky tieto možnosti otvárajú. Výroba reliéfnej tlače vyžaduje odborné znalosti, ale Touchstone uľahčuje vytvorenie vyhovujúceho súboru a obsahuje všetky dáta o reliéfe, ktoré tlačiareň potrebuje na zostavenie tlače vrstvu po vrstve. Vďaka tomu môžeme znížiť náklady o 65 – 80 % v porovnaní s predchádzajúcim postupom. Výstupná kvalita Braillovho písma je oveľa lepšia, než môžu ponúknuť alternatívne procesy.“

„Doplnok PRISMAelevate XL, ktorý sa pripája k našej sade PRISMA XL, ponúka zákazníkom komplexné riešenie pre vytváranie na dotyk príjemných a pútavých kreatívnych výtlačkov, ktoré sú obzvlášť dôležité pre trhy, ako sú dekorácie, maloobchod a obaly. Novinka PRISMAelevate XL je ideálna pre vytváranie luxusného dojmu pri špičkových aplikáciách, ako sú umelecké výtlačky a dekorácie interiérov a exteriérov, a je možné ju tiež použiť na vytváranie špecifických tlačí, napríklad aplikácií v Braillovom písme pre zrakovo postihnutých. Nestále a nepredvídateľné výsledky sú minulosťou, pretože PRISMAelevate XL prináša riešenie, ktoré premení kreatívnu víziu na realitu – postará sa o zložité spracovanie viacerých vrstiev a optimalizáciu tlačových súborov, takže sa používatelia môžu sústrediť na vytváranie reprezentatívnych reliéfnych výtlačkov,“ uviedol Mathew Faulkner, riaditeľ marketingu a inovácií skupiny pre veľkoformátovú tlač v regióne EMEA spoločnosti Canon Europe.

Sada PRISMA XL Suite je súčasťou portfólia riešení pracovných procesov PRISMA spoločnosti Canon a zahŕňa PRISMAguide XL, ľahko použiteľný inovatívny softvér na automatizáciu úloh, ktorý je ideálny na spracovanie zložitých úloh. Pomáha zákazníkom pri vytváraní a náhľade návrhov pomocou vopred definovaných úloh pre tlačiarne Colorado a Arizona, ktoré podporujú ONYX pre tlačiarne Arizona a Caldera pre tlačiarne Colorado.

Sadu PRISMA XL Suite dopĺňa PRISMAservice – nová cloudová servisná platforma, ktorá poskytuje rýchlejšiu, efektívnejšiu a účinnejšiu zákaznícku podporu pre tlačiarne Arizona. Vďaka nepretržitému prístupu k servisným informáciám, riadiacim panelom a relevantným servisným údajom umožňuje predvídať, plánovať a vykonávať príslušné servisné činnosti tak, aby tlačiarne zostali v prevádzke. Služba PRISMAservice je autorizovaným servisným partnerom spoločnosti Canon k dispozícii zadarmo.

Aplikáciu PRISMAelevate XL bude možné objednávať a expedovať od júla 2023 prostredníctvom akreditovaných partnerov aj priamych predajcov spoločnosti Canon

Značky: