Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Canon predstavuje výkonný prírastok do svojej prestížnej série PowerShot G – model PowerShot G3 X. PowerShot G3 X je prvým kompaktným superzoomom značky Canon s podsvieteným snímačom CMOS typu 1.0. Ten poskytuje špičkovú obrazovú kvalitu pri fotografovaní aj pri nakrúcaní videa a pomôže vám dosiahnuť úroveň kreativity, aká bola doteraz v segmente kompaktných fotoaparátov nemožná. Fotoaparát PowerShot G3 X je kombináciou prvotriednych optických technológií z dielne Canon, univerzálneho 25x zoomu a manuálneho ovládania na úrovni digitálnej zrkadlovky (DSLR). Máte tak možnosť dokonale si priblížiť snímané objekty na svojich cestách za dobrodružstvom. PowerShot G3 X sa skvele osvedčí pri fotografovaní prírody aj športových podujatí – ideálny nástroj pre skúsených fotografov, ktorí požadujú bezchybné výsledky s dobre vykreslenými detailmi.

Špičkový superzoom, zábery v profesionálnej kvalite
Doteraz najvýkonnejší kompaktný superzoom PowerShot G3 X prináša obrazovú kvalitu, na ktorú budú jeho používatelia právom pyšní. Vďaka podsvietenému 20,2 MP snímaču CMOS typu 1.0 v kombinácii s objektívom so svetelnosťou f/2.8-5.6 a clonou s 9 lamelami bez problémov zachytíte okolitý svet vo výnimočných detailoch a farbách či s nádherne rozostreným pozadím. Či snímate športové podujatie alebo zvieratá vo voľnej prírode, 25x optický zoom fotoaparátu vám pomôže maximálne si objekty priblížiť – bez straty ostrosti, ktorá je taká potrebná pri tvorbe skutočne pôsobivých záberov.

Aby sa dosiahla odozva a výkon, aké požadujú pokročilí fotografi, model PowerShot G3 X je vybavený procesorom Canon DIGIC 6, ktorý poskytuje extrémnu rýchlosť. O bezproblémové snímanie aj v slabom osvetlení sa postará Systém HS, s ktorým zhotovíte nádherne zreteľné detaily až do hodnoty ISO 12 800. PowerShot G3 X je určený aj na fotografovanie rýchlo sa pohybujúcich objektov, kdekoľvek sa práve nachádzate – ponúka možnosť sériového snímania rýchlosťou až 5,9 záberu za sekundu. Rýchle automatické zaostrovanie („autofokus“) navyše zaistí, že každý váš záber bude dokonale zaostrený.

V režisérskom kresle
Nádejní filmári môžu nakrúcať úžasné Full HD videá – majú k dispozícii úroveň kontroly, ktorá je obvyklá pre profesionálne videokamery. PowerShot G3 X vám umožní nakrúcať
s premenlivou snímkovacou frekvenciou od 24p až do 60p, navyše môžete manuálne ovládať nastavenia clony, času a ISO. Fotoaparát dokáže zaznamenať krištáľovo čistý zvuk s rozšíreným dynamickým rozsahom, disponuje samostatnými konektormi na pripojenie mikrofónu a slúchadiel, a tiež možnosťou živého HDMI výstupu. Môžete tak sledovať nakrúcaný videozáznam v reálnom čase. Vďaka Inteligentnému systému IS a pokročilému 5-osovému režimu Dynamický IS bude váš videozáznam vždy stabilný, či už nakrúcate počas chôdze alebo z dopravného prostriedku.

Ak chcete získať spontánnejší a intuitívnejší videozáznam, režim Short Clip Movie vám pomôže vytvoriť štvorsekundové, päťsekundové alebo šesťsekundové klipy s viacerými možnosťami prehrávania. Režim Story Highlights zas inteligentne vyberie fotografie a videá podľa určitých ľudí, udalostí alebo dátumov a potom ich skombinuje do jediného videa na jednoduché zdieľanie.

Pokročilé ovládanie na úrovni DSLR
PowerShot G3 X disponuje množstvom funkcií, ktoré vám poskytnú všetko potrebné na tvorbu dokonalých záberov. Snímanú scénu môžete zachytiť z ľubovoľného uhla vďaka 8,0 cm (3,2”) výklopnému dotykovému displeju s rozlíšením 1,62 milióna bodov a k obľúbeným nastaveniam sa dostanete cez podobné rozhranie ako v prípade modelov EOS. Ešte lepšie ovládanie vám poskytne ovládací prstenec objektívu s plynulým otáčaním, ktorému možno priradiť rôzne funkcie, napr. zaostrenie. Určite oceníte aj režim plne manuálneho ovládania s možnosťou snímania do formátu RAW a režim expozície s extrémne dlhým časom (Bulb). Či prší alebo svieti slnko, PowerShot G3 X ďalej pokračuje vo svojej práci – vďaka odolnosti voči prachu a kvapkám vody. Do sánok na príslušenstvo v štýle DSLR môžete navyše pripojiť elektronický hľadáčik s vysokým rozlíšením alebo celú škálu bleskov Canon Speedlite.

Kreativita a možnosti pripojenia bez hraníc
Diaľkové Wi-Fi ovládanie a nová aplikácia Camera Connect sú ideálne na snímanie v zložitých situáciách a z neobvyklých uhlov. Môžete tak ovládať hlavné funkcie fotoaparátu – vrátane možnosti plne manuálneho ovládania – z inteligentného mobilného zariadenia. Keď ste pripravení zdieľať výsledky svojej práce, technológia Dynamic NFC zjednoduší prenos snímok do zariadenia Canon Connect Station (CS100) alebo do vášho inteligentného mobilného zariadenia. Funkcia Image Sync vám zas umožní zálohovať všetky snímky v cloude, vrátane priameho prístupu do cloudového úložiska Canon irista, takže o ne nikdy neprídete.

Hlavné prednosti fotoaparátu PowerShot G3 X:

  • Veľký a výkonný snímač v kombinácii s 25x superzoomom
  • Jednoduchá tvorba snímok, pripájanie aj zdieľanie
  • Pokročilé video funkcie pre nádejných filmárov
  • Rozšírené možnosti ovládania podnietia vašu tvorivosť
  • Snímajte ako profesionál v akomkoľvek prostredí

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.