Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Canon, líder v oblasti digitálneho spracovania obrazu, uviedla súbor pre vývoj softwaru (Software Development Kit, SDK) pre výkonný kompaktný fotoaparát PowerShot G7 X Mark II.

Nové SDK, ktoré je reakciou na požiadavky komunity softwarových vývojárov okolo značky Canon, umožňuje používateľom ovládať hlavné funkcie fotoaparátu PowerShot G7 X Mark II, ako je zoom a expozícia. Najnovší súbor pre vývoj softwaru tak ponúka možnosti, ktoré nájdu uplatnenie napríklad v automatoch na preukazové fotografie, pri 3D skenovaní a v lekárskom výskume.

Súbor pre vývoj softwaru je k dispozícii zadarmo, a to členom programu Canon Digital Imaging Developer. Nezávislé softwarové spoločnosti môžu na on-line portáli tohto programu získať vývojové nástroje, pomocou ktorých je možné produkty značky Canon integrovať do vlastných riešení.

Súbor pre vývoj softwaru je kompatibilný s operačnými systémami Windows aj Mac OS X. Nové SDK je bez nárokov na technickú podporu alebo záruky a je už k dispozícii v rámci regiónu Európy, Stredného východu a Afriky.

Značky: