Samsung predstavil najnovší rad domácich audio video produktov, ktoré sú navrhnuté s dôrazom na jednoduché ovládanie a výnimočný užívateľský komfort.

Bezdrôtové reproduktory H7, nový soundbar či nové UHD Blu-Ray prehrávače majú za cieľ zmeniť zažité predstavy o audio a video zážitkoch.

Najvýznamnejším zariadením nového radu je UHQ (Ultra High Quality) audio – vlastná technológia spoločnosti Samsung, ktorá sprostredkováva bohatý 32-bitový zvuk z ľubovoľného zdroja s 8- až 24-bitovým audio zdrojom. UHQ audio dokáže zdokonaliť (funkcia upscaling) kvalitu audio zdrojov až na 32 bitov ako pre pevné, tak aj pre bezdrôtové pripojenie. 32-bitový zvuk je vďaka tomu ďaleko bližšie originálnej nahrávke, než je tomu u kvality HD.

Samsung audio zariadenia sú vybavené technológiou „Distortion Cancelling“, ktorá redukuje zvukové nepresnosti tým, že dopredu predpovedá pohyb vnútorných reproduktorov a ovláda jednotky s cieľom prinášať dokonalý zvuk. Tento efekt funguje veľmi dobre na basovom reproduktore, ktorý reprodukuje silný, ale menej prenikavý zvuk a menej predvídateľný než iné reproduktorové jednotky. Vo výsledku je tak zvuk stabilný a čistý.

Medzi nové zvukové profily Samsungu patrí tiež profil „Wide-band Twitter“, ktorý rozširuje a prehlbuje tzv. „Sweet spot“, teda priestor, kde si poslucháč vychutná ideálny zvuk. Ďalším prvkom nového profilu je „Kryštálový zosilňovač“, ktorý odstraňuje ruchy.

Štýlový bezdrôtový reproduktor H7 podporuje 32 bitový zvuk v UHQ kvalite 

Samsung tiež ohlásil novú zvukovú technológiu, ktorá reaguje na potreby priaznivcov zvuku v hi-fi kvalite. Nový bezdrôtový reproduktor H7 podporujúci 32-bitový zvuk v ultravysokej kvalite získal za svoju zvukovú kvalitu, dizajn a užívateľský zážitok na veľtrhu CES 2017 cenu za inováciu.  Ocenená technológie 32-bitového zvuku v UHQ kvalite ponúka v spojení s reprodukciou basov až do frekvencie 35 Hz pokrytie zvukového rozsahu vnímaného ľudským uchom v celom jeho rozsahu od vysokých frekvencií až po hlboké.

 

Nový soundbar prekvapí svojou kompaktnosťou i zvukom

Soundbar MS750 je prvým soundbarom od Samsungu, ktorý priamo v základnej jednotke obsahuje subwoofer, čo zaručuje rovnomerné a kryštalicky čisté podanie basov. Vďaka podpore 32-bitového zvuku v UHQ kvalite je možné ho použiť u prémiových televízorov ako systém domáceho kina bez nutnosti používať samostatný subwoofer.

Soundbar MS750 celkovo ponúka vysoko realistický zvuk, ktorý poslucháča vtiahne do stredu diania, k čomu prispieva technológia „up-firing“ a priestorový zvuk používajúci vertikálne výškové reproduktory s technológiou up-mixingu. Po spárovaní s inteligentným diaľkovým ovládačom Samsung je celý zvukový systém v miestnosti ovládaný rovnakým ovládačom ako televízor, čo užívateľovi prináša ešte viac pohodlia. Zároveň od začiatku roka 2017 je možné soundbar a televízor zapnúť súčasne, a to jednoduchým prepojením oboch jednotiek špeciálnym káblom. Odpadá tak nutnosť použiť pre každý z výrobkov samostatný kábel, čo eliminuje spleť káblov okolo televízora.

Prehrávač UHD Blu-Ray prináša zážitok z domácej zábavy

Nový model M9500 je výborný UHD Blu-Ray prehrávač mediálneho obsahu. Vďaka integrácii technológií Bluetooth Wireless Streaming Support a Samsung Smart Remote v rámci ekosystému UHD poskytuje tento prístroj optimalizovaný pre HDR ideálny divácky zážitok v rozlíšení UHD. Prostredníctvom nového režimu Private Cinema je možné zvuk televízora M9500 presmerovať aj do vlastných slúchadiel.

Okrem týchto funkcií analyzuje prehrávač UHD Blu-ray zdroj práve prehrávaného obsahu a automaticky nastaví televíznu obrazovku aj audio systém na optimálnu úroveň výberom najvhodnejšieho režimu – napr. HDR, Atmos alebo DTS-X. Novinkou roku 2017 je u prehrávača UHD Blu-ray lepšia integrácia s mobilnými riešeniami spoločnosti Samsung, čo dáva užívateľom možnosť vychutnať si svoje obľúbené Blu-ray tituly aj na mobilných zariadeniach. S funkciou 360 stupňov môžu užívatelia na svojom mobilnom zariadení vytvoriť obsah a následne 360-stupňové fotografie a videá, ktoré zachytili pomocou UHD Blu-ray prehrávača, zobraziť na akomkoľvek televízore.

Značky: