Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Slovenská technologická spoločnosť Sensoneo ohlásila otvorenie nových kancelárskych priestorov v areáli brnenského Technologického parku. Firma s inovatívnymi riešeniami pre odpadové hospodárstvo, ktorá aktuálne zamestnáva už viac ako 130 ľudí má svoje technológie nasadené v 85 krajinách po celom svete. Sensoneo si od novej pobočky sľubuje spoluprácu s novými talentovanými IT vývojarmi, s ktorými bude môcť ďalej napredovať a inovovať svet odpadového hospodárstva.

Spoločnosť, ktorá bola založená v roku 2017 vyrástla za posledných 7 rokov na jedného zo svetových lídrov v oblasti smart manažmentu odpadu. Ako jediná spoločnosť na svete implementovala softvérové riešenie pre zálohové systémy už v 5 krajinách (Írsko, Rumunsko, Maďarsko, Malta a Slovensko) a ich ultrazvukové senzory na monitorovanie naplnenosti odpadových nádob využíva okrem iných aj mesto Madrid, kde sú súčasťou najväčšej smart odpadovej inštalácie na svete, s počtom viac ako 11-tisíc.

Sensoneo sa zároveň radí medzi jednu z najperspektívnejších slovenských technologických spoločností s veľkým rastovým potenciálom. V lete minulého roka firma uzavrela investíciu Série A, v ktorej získala 6,2 miliónov EUR. Za rok 2023 zároveň zaznamenala tržby viac ako 8.5 milóna EUR, prvýkrát zaznamenala zisk a dostala do čiernych čísel. Rýchly rast spoločnosti ocenili aj v rebríčku Deloitte Fast50 CEE za rok 2023, kde spoločnosť obsadila spomedzi 15 krajín 25. miesto vďaka 988%-nému rastu tržieb v období 4 rokov od 2019 do 2022.

Firma investíciu využíva na profesionalizáciu tímov, stabilizáciu firmy v prudkom raste a hlavne na ďalší rast a expanziu, k čomu má slúžiť aj nový tím zamestnancov v Brne. Riaditeľ a spoluzakladateľ Sensoneo, Martin Basila:

„S pribúdajúcimi veľkými projektami potrebujeme posilňovať aj náš vývojársky tím a Brno je pre nás logickou voľbou nielen kvôli blízkosti. V meste je veľká koncentrácia vysokých škôl a mladých ľudí a tak tu žijú tisícky mladých IT talentov. Pre nich sme atraktívni najmä z pohľadu zmysluplnosti nášho kódu, presahu našich riešení a dopadu, ktoré majú na spoločnosť a životné prostredie. Pracujeme s najmodernejšími technológiámi a zamestnávame najšikovnejších ľudí v odbore, od ktorých môžu získať skvelé skúsenosti. Otvorenie pobočky však neznamená že by sme prestali naberať nových ľudí aj do Bratislavy, kde taktiež naďalej navyšujeme naše kapacity. Technologický park sa ideálne hodí k našej firemnej DNA. Sídli tu veľa inovatívnych firiem, ktoré robia technologický výskum a vývoj rovnako ako my. Je tu veľa vedcov aj AI špecialistov a spoločne to vytvára výbornú tvorivú synergiu.“

Sensoneo v prvej fáze plánuje v Brne cieliť na približne 30-členný tím. Aktuálne sa sústreďuje predovšetkým na backendových vývojárov pracujúcich s technológiou .NET a QA engineerov. 

Značky: