Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

TUI ReiseCenter Slovensko oslavuje 20 rokov svojej existencie.

TUI ReiseCenter Slovensko sa za 20rokov svojej existencie stala vďaka vysokej spokojnosti zákazníkov poprednou cestovnou kanceláriou v republike. Na Slovensku si každoročne rezervujú zájazdy s TUI tisícky zákazníkov, ktorí sa v rámci osláv 20. výročia TUI na Slovensku môžu tešiť počas celého jubilejného roka na množstvo súťaží.

Prvá cestovná kancelária TUI bola na Slovensku otvorená v roku 2004 bola na Panskej ulici, v historickom centre Bratislavy. Zakladajúci členovia TUI ReiseCenter Slovensko chceli medzi Slovákmi rozšíriť svoju vášeň pre cestovanie a objavovanie nových krajín, kultúr aj kulinárskych špecialít. Jednou z  troch zakladajúcich členov bola Mariana Metwaly Veiglová, ktorá pred 18 rokmi prevzala kormidlo a dnes pôsobí ako Senior Sales Manager. Mariana, ktorá významne prispieva k úspechu TUI ReiseCenter Slovensko zo skúseností tvrdí, že sa cestovateľské návyky Slovákov za posledných 20 rokov zmenili.

„Na začiatku nášho pôsobenia na trhu si zákazníci rezervovali skôr klasické, stredne vzdialené destinácie, no časom sa začal rásť záujem o exotickejšie destinácie. Do ponuky sme tak zaradili viacero luxusných destinácií a s nimi aj známu značku Airtours,” spomína Mariana Metwaly Veiglová, ktorá zdôrazňuje, že za dve dekády sa v cestovnom ruchu veľa zmenilo: Zákazníci dnes cestujú niekoľkokrát do roka a veľmi populárne sa stali aj firemné zájazdy.“

Slováci dnes uprednostňujú exotické destinácie

Medzi krajiny, ktoré si zákazníci TUI na Slovensku najčastejšie rezervujú patrí aktuálne Turecko s destináciami Antalya a Dalaman, grécke ostrovy Kréta, Kos či Rhodos a španielske ostrovy Malorka, Tenerife a Lanzarote. Mimoriadne obľúbené sú aj vzdialené destinácie ako Maldivy, Spojené arabské emiráty a Maurícius. Zákazníci TUI ReiseCenter Slovensko lietajú najčastejšie z letiska vo Viedni, ktoré ponúka najväčší a najrozmanitejší letový program. Uplynulých dvadsať rokov ukázalo, že pre Slovákov je dôležitejší širší výber destinácií, než blízkosť odletového letiska.

Prirodzený a udržateľný rast

Okrem súčasnej slovenskej centrály TUI na Panskej ulici v Bratislave s boli postupne otvorené ďalšie tri cestovné kancelárie TUI v nákupných centrách Avion Shopping Park, Bory Mall a Eurovea. Okrem toho pôsobí v krajine celkovo desať franšízových cestovných kancelárií TUI, pričom spoločnosť TUI ReiseCenter Slovensko tvorí v súčasnosti tím pozostávajúci z 30 ľudí. Nadšení odborníci na cestovanie majú dlhoročné skúsenosti v cestovnom ruchu a každoročne zabezpečia tisíckam zákazníkov nezabudnuteľnú dovolenku. „Na Slovensku sme začínali s 3 franšízantmi a približne 30 partnerskými agentúrami, predávajúcimi produkty TUI. Aktuálne máme 10 franšíz TUI ReiseCenter a viac ako 400 zmluvných agentúr. Za dve desaťročia pôsobenia na slovenskom trhu sa nám podarilo poslať na nezabudnuteľné cesty približne 230 000 klientov,“ sumarizuje Gottfried Math, generálny riaditeľ TUI.

TUI ReiseCenter Slovensko sa teší na ďalšie úspešné roky, pričom cestovná kancelária je pripravená v nasledujúcich rokoch ďalej zvyšovať spokojnosť svojich zákazníkov.

Značky: