Na Slovensko prichádza možnosť online platieb prostredníctvom Google Pay. Kým platenie mobilom v obchodoch prostredníctvom tejto jednoduchej a bezpečnej platobnej metódy si slovenskí používatelia už osvojili a obľúbili, na internete bola služba Google Pay dostupná len na globálnych platformách. Vďaka partnerstvu spoločnosti Google s PayU a Global Payments Europe bude po novom možné prostredníctvom tlačidla GPay zaplatiť aj v lokálnych  e-shopoch firiem ako napríklad Nay, Datart, Mall, Heureka, Regiojet, Notino, či Zoot. Najväčšou výhodou tohto riešenia je úspora času, keďže používateľ už nebude musieť zakaždým vypĺňať dlhé formuláre s platobnými údajmi.

Prvým slovenským obchodom, ktorý integroval Google Pay do svojej aplikácie ako aj priamo na svoje stránky je slovenský predajca elektroniky Nay. „Vždy sme sa snažili byť priekopníkmi v oblasti inovácií a nových technológií, preto integrácia Google Pay na našom webe a v aplikácii bola samozrejmosťou. Google Pay prinesie našim zákazníkom najmä väčšie pohodlie a rýchlosť pri platbe, ktorá zásadne ovplyvňuje zákaznícku spokojnosť a tým pádom aj frekvenciu ich návštev,“ hovorí Martin Derňar, riaditeľ internetového predaja v spoločnosti Nay.

Hlavne pohodlne

Používateľom platobnej služby Google Pay sa odteraz výrazne rozširujú možnosti platenia na internete. Významní poskytovatelia technológií pre bezhotovostné transakcie Global Payments Europe (GPE) a PayU totiž integrovali platobnú metódu GPay priamo do svojej platobnej brány. Vďaka tomu môžu stovky internetových obchodov ponúkať svojim zákazníkom platenie cez tlačidlo GPay, teda bez nutnosti zadávať akékoľvek ďalšie platobné údaje.

Na každom rohu

Buďte aj vy smart a plaťte mobilom. Klienti VÚB môžu platiť prostredníctvom mobilu tiež. Stačí ak si stiahnu aplikáciu.
Prostredníctvom Google Pay je momentálne možné platiť na vyše 43 tisíc predajných miestach na Slovensku. Spoločnosť Google aj naďalej pracuje na rozširovaní siete svojich partnerov. Systém mobilných platieb do svojej aplikácie zaradili napríklad aj európsky autobusový dopravca FlixBus či globálna služba AirBnB.

Bez zbytočností

Google Pay umožňuje jednoducho a bezpečne platiť v obchodoch, na internete ako aj v mobilných aplikáciách. Zákazník tak so sebou nemusí nosiť ani peňaženku, pri platení v obchode len priloží mobil k bezkontaktnému terminálu, pri platení online nemusí znovu a znovu vypĺňať formuláre s platobnými údajmi. Okrem platobných kariet je možné v službe Google Pay ukladať a využívať aj vernostné a darčekové karty.

Bezpečnosť nadovšetko

Základom služby GPay je hlavne bezpečnosť. Pri platbe v obchode, e-shope či v aplikáciách nezdieľa Google Pay dáta o vašej platobnej karte s obchodníkom. V prípade straty alebo krádeže telefónu môžu používatelia najprv zistiť polohu telefónu vďaka funkcii „Nájdi moje zariadenie”. Potom ho môžu na diaľku buď uzamknúť novým heslom, alebo ho celý vymazať so všetkými údajmi. V každom prípade nie je nutné deaktivovať platobnú kartu, pretože jej údaje sa v telefóne nenachádzajú.

Značky: