Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Štart novej hokejovej sezóny sa blíži. Vďaka exkluzívnym prenosom na staniciach Sport1 a Sport2 sa budú športoví fanúšikovia na Slovensku a v Česku opäť môcť takmer každý deň vrhnúť do víru dobrodružstiev Kontinentálnej hokejovej ligy, tradičnej švédskej najvyššej súťaže či slovenskej Tipsport ligy. Koniec augusta sa však ponesie v znamení mimoriadnej konfrontácie slovenského a českých klubov s tímami z Európy. Bratislavský Slovan, pražská Sparta, Oceliari z Třinca a Korčuliari z Mladej Boleslavi vstúpia do novej sezóny elitnej Champions hockey league (CHL).

Hokejová CHL sa vďaka svojej vysokej kvalite a výkonnostnej úrovni už naplno vryla do povedomia hokejových fanúšikov nielen u nás, ale aj v celej Európe. Ani v jednej zo šiestich doterajších sezón sa však nepodarilo slovenským tímom presadiť. V celkových štatistikách patrí Slovensku až 10. priečka. Lepšie sú na tom dokonca tímy z Veľkej Británie či Francúzska.

Po úžasnom striebre, ktoré si na Hlinka Gretzky Cupe vybojovali mladíci zo Slovenska, má teraz šancu priviezť Slovákov do eufórie aj HC Slovan Bratislava. Osemnásobný majster Slovenska, ktorý pozbieral zaujímavé skúsenosti aj počas siedmich sezón v slávnej KHL, sa v CHL predstaví po prvý krát. V jeho prípade sa môžeme tešiť predovšetkým na súboje v skupine s Třineckými Oceliarmi, ktoré nás vrátia do doby federálnych derby z rokov dávno minulých.

Slovan to však nebude mať jednoduché. Český hokej sa v európskej konkurencii dlhodobo teší nadštandardnej výkonnosť. Za posledné štyri roky sa nestalo, aby nebol český účastník aspoň v semifinále ligy. Medzi štyri najlepšie tímy Európy sa počas posledných sezón dokázali dostať Hradec Králové, Plzeň, Třinec, Liberec a Sparta.

„Finálové účasti Sparty a Hradca Králové sú veľkým úspechom a jasným dôkazom, že český hokej patrí v Európe k tým najlepším. Třinec, Sparta aj Mladá Boleslav majú pre novú sezónu veľmi silné kádre a rozhodne môžu dôjsť ďaleko,“ hovorí šéfkomentátor Sport1 a Sport2 Ondřej Voršilka.

Slováci nebudú čeliť iba Čechom. Čaká ich náročná cesta plná nástrah v podobe najlepších európskych klubov. Za zmienku určite stojí zatiaľ najúspešnejší tím CHL Frölunda Indians zo Švédska. Okrem toho sa bude o popredné priečky určite zaujímať aktuálny švédsky majster Växjö Lakers či jedenásťnásobný fínsky šampión TPS Turku. V CHL nájdeme aj top tímy z ďalších krajín ako je Švajčiarsko či stále silnejšie Nemecko.

„Frölunda je momentálne považovaná za suverénne najlepší európsky tím mimo KHL. Dôkazom je fakt, že do finále CHL postúpila päťkrát počas šiestich rokov a získala štyri trofeje. Tím vedený ikonickým kapitánom Joelom Lundqvistom urobí pre úspech všetko,“ dopĺňa šéfkomentátor Sport1 a Sport2 Ondřej Voršilka.

Stanice Sport1 a Sport2 odvysielajú v priebehu sezóny až 69 zápasov s veľkým dôrazom práve na tím zo Slovenska a tímy z Česka. Tešiť sa môžeme na veľké hviezdy ako sú Michal Repík, Vladimír Sobotka či Roman Horák v Sparte. Ofenzívny smršť v podobe Martina Růžičku v drese Oceliarov aj defenzívnu istotu Michala Sersena v Slovane. To všetko v plnej kvalite s profesionálnym slovenským a českým komentárom. Okrem bohatého hokejového menu v podobe slovenskej Tipsport ligy, KHL, SHL a CHL ponúka program staníc Sport1 a Sport2 aj prenosy z ďalších atraktívnych športových udalostí a vrcholných súťaží ako sú Formula1, zápasy Európskej ligy UEFA a Európskej konferenčnej ligy UEFA. Ďalej figurujú v portfóliu našich športových staníc UEFA Liga národov a kvalifikácia na ME a MS vo futbale, Copa del Rey, Coppa Italia, turecká Süper líg, EHF Liga majstrov v hádzanej, prestížne boxerské galavečery či vybrané turnaja okruhu ATP250.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.