Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Už dnes si každý bude môcť pozrieť prostredníctvom livestreamu na Facebooku či YouTube kanáli O2 od 18:00 hod. živé vystúpenia známych osobností, medzi ktorými nebude chýbať aj Charles Elachi, exriaditeľ vývojárskeho centra NASA v rokoch 2001 – 2016.

Konferenciu 10 príbehov, ktoré menia Slovensko, prináša do Bratislavy O2 pri príležitosti osláv svojho 10. výročia pôsobenia na Slovenskom trhu.

Konferencia: 10 príbehov, ktoré menia Slovensko

O2 v rámci svojej kampane Dobré dáta od O2, v ktorej vyzýva každého na zapojenie sa do jednotlivých aktivít, pripravilo konferenciu, na ktorej sa vybraní spíkri – najmä spomedzi ambasádorov samotných výziev, podelia o svoje príbehy a skúsenosti. Na evente vystúpi zlatý olympionik  Matej Tóth,  herečka SND Táňa Pauhofová, ale aj inšpiratívny boxer Tomi Kid Kovács, Janica Lacová, Matúš Vallo, Kali Bagala, Jakub Ptačin, Michal Hudák či Lucia Molnár Satinská.

„Veľmi nás teší, že pán Elachi prijal naše pozvanie a  doplní tak príbehy zo slovenských reálií, o ktoré sa už niekoľko týždňov delíme, o skúsenosti presahujúce našu stratosféru. Tento jedinečný zážitok si však nenechávame iba pre seba, prostredníctvom livestreamu si ho môžu pozrieť všetci a vidieť Charlesa Elachiho prvýkrát hovoriť k slovenskému publiku. Našu oslavu 10. výročia sme tak vymenili za prípravu niečoho hodnotného, čo prinesie zážitok skutočne všetkým,“ prezrádza Tereza Molnár, hovorkyňa O2.

Charles Elachi prvýkrat na Slovensku

Charles Elachi, emeritný profesor elektrotechniky a planetárnych vied na Kalifornskom technologickom inštitúte a bývalý riaditeľ JPL divízie NASA, ktorá je za vývojom pohonu úspešných vesmírnych sond, je na Slovensku prvýkrát.

„V posledných dvoch desaťročiach sme navštívili všetky planéty našej slnečnej sústavy. Pristáli sme na Marse, priniesli sme vzorky z komét,  objavili sme planéty iných hviezd, preskúmali sme prstence Saturnu… Toto všetko sa nám podarilo vďaka tímu vizionárov, ktorí slovo „nemožné“ neberú vážne. Premeniť nemožné na možné však môže naozaj každý. Rád sa podelím o svoje skúsenosti na konferencii, na ktorú ma O2 pozvalo,“ uviedol Charles Elachi, riaditeľa vývojárskeho centra NASA v rokoch 2001 – 2016.

Dobré dáta od O2

Konferencia je súčasťou kampane Dobré dáta od O2, ktorá odštartovala minulý týždeň a vznikla pri príležitosti 10. výročia pôsobenia O2 na Slovenskom trhu. Operátor vytvoril stránku www.dobredata.o2.sk, prostredníctvom ktorej vyzýva všetkých ľudí, aby sa zapojili do jednoduchých aktivít, ktoré v konečnom dôsledku môžu pomôcť zlepšiť životy všetkých. Verejnosť vyzýva 10  slovenských osobností, ktoré O2 postupne odhaľuje postupne počas desiatich týždňov, pričom sú založené na jednoduchom princípe zameranom napríklad na podporu slovenskej kultúry, pohybových aktivít, či zdravého životného štýlu.