Nech už sú štatistiky akékoľvek, kniha je kniha. Ľudia radi čítajú a presvedčiť sa o tom môžete aj v nákupných centrách, v kníhkupectvách. Papierové knihy majú svoje ekvivalenty aj v elektronickej podobe. Dnes už nie ste tak limitovaní výberom titulu a jeho dostupnosti v el. podobe. Môžete si teda pokojne vybrať niektorú z nami odporúčaných čítačiek a severskú detektívku si prečítať na papieri – avšak elektronickom.

PocketBook Touch Lux 3

Touch3_nowat

Vynikajúca čítačka kníh pre náročných používateľov. Má dotykový displej, najnovšiu generáciu elektronického papiera a podsvietenie. Môžete tak čítať večer pred spaním bez externého svetla, vo vlaku, v lietadle, vlastne kdekoľvek potrebujete. Ideálny spoločník aj na pracovné dokumenty. Zvládne nielen PDF alebo aj kancelárske formáty. Obsahuje aj šachy a ďalšie hry. V prípade potreby aj internetový prehliadač. S Wi-Fi konektivitou tak môžete surfovať aj na tomto zariadení.
Cena: 129 eur

PocketBook Mini

Mini_nowat

Vynikajúca čítačka pre každého, kto chce ultra ľahké a dokonca v zadnom vrecku nohavíc prenosné zariadenie. Má 5“ displej a aj cez menšie rozmery je to vynikajúca čítačka na čítanie kníh. Nemá dotykový displej, takže ju môžete držať ako len chcete. Podsvietenie síce tiež absentuje, no ak ho nevyžadujete, odporúčame tento menší model. Priaznivá cena je takisto výhodou a tá sa vám už po niekoľkých el. knihách vráti za ušetrené peniaze oproti papierovým verziám kníh. Akumulátor vydrží na 8000 pretočení stránok.
Cena: 59 eur

Amazon Kindle Paperwhite 3

Kindle_nowat

Amazon Kindle, synonymum pre čítačky elektronických kníh. Má vynikajúci displej, podsvietený dotykový displej a širokú podporu knižných aj kancelárskych formátov. Svoju knižnicu synchronizujete cez USB alebo Wi-Fi. Špecialitou je eInk displej s rozlíšením 1440 × 1050 px. Do čítačky ľahko pridáte vlastné knihy aj knihy priamy exportom z účtov slovenských eshopov s knihami. Vhodná na čítanie kdekoľvek vďaka tomu, že sa neleskne. Môžete ju využiť po tme aj v presvetlených miestnostiach, rovnako tak na priamom slnečnom svetle.
Cena: 129 eur

 

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.