Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Svet sa rýchlo mení a nové technológie zasahujú aj svet bazénov.

Smart bazény dnes ponúkajú hneď niekoľko funkcií, ktoré nanovo definujú zážitok z plávania a relaxácie – od funkcií pre zábavu až po intuitívne ovládacie systémy. V tomto článku sa ponoríme hlbšie do sveta inteligentných bazénov a preskúmame všetko, čo potrebujete vedieť o týchto bazénoch budúcnosti.

Automatizácia a efektívnosť

Inteligentné bazény sú navrhnuté tak, aby zefektívnili rôzne funkcie prostredníctvom automatizácie. Patria sem snímače, pohony a pokročilé systémy riadenia vody s cieľom optimalizovať spotrebu energie a znížiť potrebu údržby na minimum. Automatizované funkcie, ako sú samočistiace systémy, monitorovanie hladiny vody a regulácia teploty, zabezpečujú majiteľom bezchybný zážitok.

Inteligentné bazény sa navyše dajú ovládať na diaľku prostredníctvom mobilných aplikácií, čo používateľom umožňuje jednoduché a rýchle monitorovanie a úpravu nastavení.

Kvalita a bezpečnosť vody

Udržiavanie kvality a bezpečnosti vody je pre každého majiteľa bazéna prioritou. Smart bazény využívajú pokročilé filtračné systémy, ktoré nepretržite monitorujú parametre kvality vody, ako je napríklad úroveň pH a koncentrácia chlóru. Ak sa zistí akákoľvek nerovnováha, systém automaticky upraví dávkovanie chemikálií, aby sa obnovila kvalita vody.

Okrem toho sú inteligentné bazény často vybavené integrovanými bezpečnostnými opatreniami, ako sú napríklad senzory priblíženia, ktoré zabraňujú nehodám a zabezpečujú bezpečné prostredie na kúpanie pre všetkých používateľov. Funkcie sú však dostupné pochopiteľne len pre bazény do zeme.

Skúšať voduZdroj: elements.envato.com
Skúšať vodu

Zábava a prispôsobenie

Integrované audio systémy, podvodné LED osvetlenie a synchronizované vodné trysky vytvárajú pre plavcov pohlcujúce zážitky. Niektoré inteligentné bazény sú dokonca vybavené zabudovanými projektormi a obrazovkami na vonkajšie filmové večery pri bazéne.

S otázkami o výstavbe a údržbe bazénov sa obráťte na Bazénservis.

Značky: