Orange nám ukázal, ako prebieha DDoS útok a akú ochranu voči nemu poskytuje.

V Banskej Bystrici sme navštívili dohľadové centrum Orangeu, kde nám ukázali, ako funguje DDoS útok. Tento typ útoku predstavuje čoraz častejšie kybernetické riziko, ktoré môže byť smerované na ľubovoľnú firmu.

Cieľom DDoS útoku je znefunkčniť prístup k službe, webovej stránke alebo odstrihnúť firmu od internetu. Takisto môže ísť o zásterku pre iné útoky, ktorých cieľom je napr. odcudzenie dát. A hoci je pre väčšinu firiem synonymom kybernetickej bezpečnosti antivírusové riešenie a firewall, ide o potrebný základ, ktorý ochráni vašu firmu pred prístupom na určité porty či IP adresy.

Pri DDoS útoku však tieto bezpečnostné prvky nestačia, keďže DDoS útok vám môže znefunkčniť celú vašu sieť takým spôsobom, že ju doslova zahltí. Predstavte si, že antivírus a firewall je ochranné sito a DDoS útok je balvan, ktorý naň dopadne. Sito padne, je to dané konceptom tohto typu útoku.

Detaily o tom, ako funguje DDoS útok a ako vás proti nemu ochráni Orange, nájdete v našom redakčnom videu:

Pozrite si redakčné video TOUCHIT, ako prebieha DDoS útok a ako proti nemu bráni Orange 

Prečítajte si aj:

Orange nám ukázal, ako prebieha DDoS útok. Viete, prečo je nebezpečný?

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit