Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Arašidová plantáž poskytuje pracovníkom závodu zelené a prírodné prostredie.

Južná strana nového Battery Center spoločnosti BMW Brilliance Automotive (BBA) v Číne ponúka pomerne neobvyklý pohľad. Na pozadí najmodernejšej novostavby sa rozprestiera plocha okolo 13 000 m2, kde sa spolupracovníci BBA v pracovných odevoch a slamených klobúkoch starajú o pole, kde pestujú arašidy.

Myšlienka tohto projektu sa zrodila pred dvoma rokmi, keď sa začala výstavba nového Battery Center II. Myšlienka pestovania arašidov sa okamžite ujala, pretože horúce letá a vysoká vlhkosť vzduchu v Shenyangu poskytujú ideálne klimatické podmienky.

Spolupracovníci sa podieľajú na výsadbe arašidov, polievaní a zbere úrody počas celej arašidovej sezóny, ktorá trvá od mája do septembra. Prvá úroda, ešte v roku 2018, vyprodukovala až 2 000 kg arašidov z plantáže takmer veľkej ako dve futbalové ihriská. Tohtoročná úroda bola až 3 200 kg.

Okrem pomoci spolupracovníkom pri vytváraní vzájomných vzťahov a prepojení sa s firemnou organizáciou, je hlavným zameraním projektu trvalo udržateľný prínos pre spoločnosť. Každý október organizujú spolupracovníci charitatívne akcie v troch závodoch BBA, kde domáce arašidy patria medzi produkty, ktoré sú na predaj ostatným kolegom. Výťažok ide miestnym komunitám na podporu projektov v oblasti infraštruktúry.

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.