Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

ESET, líder v proaktívnej ochrane pred internetovými hrozbami, dosiahol opäť silné výsledky v najnovšom Internet Security teste popredného európskeho IT magazínu Computer Bild.

Riešenie pre domácnosti získalo spomedzi ôsmich testovaných produktov striebornú medailu. Vo svojom hodnotení nemecký Computer Bild obzvlášť zvýraznil ransomware ochranu ponúkanú ESETom a taktiež „najjednoduchšie použitie“ spomedzi všetkých testovaných riešení. Ransomware je typ škodlivého kódu, ktorý zašifruje dáta na zariadení a za ich odšifrovanie požaduje od obete výkupné.

„Jednoduchý a dobrý. Prekvapujúci víťaz z minulého roka dokázal, že skvelý výsledok nebol náhoda,“ píše Computer Bild vo svojom hodnotení. „ESET bol v teste jediným produktom, ktorý dokázal nie len ochrániť pred ransomwarom ale bol úspešným aj pri pokuse o jeho odstránenie z infikovaných zariadení,“ dodáva časopis. Treba však dodať, že žiadne z testovaných riešení nedokázalo dešifrovať už zašifrované súbory. V teste bol okrem toho ESET len jedným z dvoch produktov, ktoré nehlásili žiadne falošné poplachy.

„Určite nie je náhodou, že našej technológii sa v uznávanom teste Computer Bildu darilo. Zlato, ktoré sme získali minulý rok, by bolo lepšie, avšak aj druhé miesto s rozdielom len 0,06 bodu je takmer rovnako skvelým výsledkom,“ hovorí Stefan Theil, Country Manager ESETu pre región DACH (Nemecko, Rakúsko a Švajčiarsko).

Minulý rok získal ESET Smart Security 9 od čitateľov tohto magazínu ocenenie Zlatý počítač v kategórii bezpečnosť pre domácich používateľov. A len niekoľko mesiacov predtým zvíťazil v tvrdom teste samotnej redakcie Computer Bildu.

ESET taktiež získal už tretie po sebe idúce ocenenie Najlepšie hodnotený produkt (Top rated product) od nezávislej testovacej organizácie AV-Comparatives. Zlaté medaily získal v kategóriách Falošné poplachy a Výkon.

„ESET bol súčasťou našich súhrnných správ posledných desať rokov, vedie v našich testoch vo svojej extrémne nízkej záťaži na systém, v nulovom počte falošných poplachov a zachovávajúc si svoju detekciu,“ povedal Andreas Clementi, generálny riaditeľ AV-Comparatives.

Značky: