Na výstave Computex 2016 oslávila značka ASUS Republic of Gamers (ROG) svoje 10. výročie herných inovácií a vedúceho postavenia na trhu. 

Pri tejto príležitosti zorganizoval ASUS udalosť s názvom Join the Republic, na ktorej prvýkrát predstavil svoje novinky. Jednou z nich bola základná doska ROG Avalon, ktorá predstavuje prototyp komponentu herných počítačov budúcnosti iného ako štandardného formátu. Ukázala sa tiež Rampage V Edition 10, vlajková loď medzi hernými základnými doskami, ako aj G31 a GX800 – najvýkonnejší kompaktný herný stolný počítač a herný notebook. Výnimkou nebol ani monitor Swift PG248Q s pretaktovateľnou obnovovacou frekvenciou až 180Hz, herný headset Centurion, poskytujúci skutočný 7.1-kanálový priestorový zvuk či inovatívna dokovacia stanica s externou grafickou kartou, XG Station 2.

A čo všetko sme v rámci osláv videli?

Notebooky ASUS Republic of Gamers 

Nadchádzajúce herné notebooky ASUS Republic of Gamers budú ako prvé na svete vybavené 120 Hz Advanced Hyper-Viewing Angle (AHVA) displejmi, vďaka čomu sa stávajú ideálnou voľbou pri hraní akčných hier. Technológia AHVA zabezpečí výbornú kvalitu obrazu a kontrast, a to aj pri pohľade z extrémnych uhlov, zatiaľ čo nové panely ponúknu dvojnásobnú obnovovaciu frekvenciu v porovnaní s bežnými notebookmi a budú dostupné ako voliteľná výbava budúcich 15- a 17-palcových herných notebookov.

Nové AHVA panely sú kompatibilné s technológiou NVIDIA G-SYNC, ktorá synchronizuje obnovovaciu frekvenciu displeja s grafickou kartou. Nové panely majú rovnako kvalitné zobrazenie farieb ako aktuálne ROG notebooky a vyššia obnovovacia frekvencia znižuje blikanie obrazu, takže menej unavuje oči aj počas dlhého hrania.

ROG GX800

GX800 je prvým herným notebookom s vodným chladením, ktorý má ambíciu stať sa najvýkonnejším herným notebook na svete. Vybavený je najnovšími grafickými kartami NVIDIA v SLI zapojení a procesormi radu Intel K-series pre výkonnú prevádzku na úrovni stolných herných počítačov. Ponúka tiež vylepšenú dokovaciu stanicu s vodným chladením pre potreby extrémneho pretaktovania procesora, grafickej karty aj operačnej pamäte.

GX800_Docking_web2016_3_nowat

ROG GX800 má vo výbave mechanickú klávesnicu, nazvanú MechTAG, Mechanical Tactile Advanced Gaming, s farebným LED posvietením, prispôsobením klávesov a technológiou anti-ghosting.

ROG G31 Edition 10

ROG G31 Edition 10 je špeciálna edícia herného počítača práve pri príležitosti 10. výročia značky ROG. Ponúka šasi s objemom 20 litrov, pretaktovanie procesora jedným kliknutím a grafickú kartu NVIDIA GeForce GTX 1080 GPU s 2-way SLI mostíkom pre ultimátny zážitok z 4K UHD hrania. Má futuristický dizajn a exkluzívnu ROG technológiu chladenia, ktorá zabezpečuje chladnú a tichú prevádzku.

ROG Swift PG248Q

ROG Swift PG248Q Gaming monitor_web2016_3_nowat

Swift PG248Q je 24-palcový monitor s pomerom strán 16:9 a Full HD (1920×1080) rozlíšením. Tento herný monitor podporuje technológiu NVIDIA’s G-SYNC, ako aj pretaktovanie obnovovacej frekvencie až do 180 Hz pri zachovaní odozvy 1 ms (GTG). Swift PG248Q tiež využíva technológiu GamePlus, ktorá obsahuje zameriavanie, časovač, počítadlo FPS a technológie Display Alignment a GameVisual.

ROG Avalon

ROG Avalon_web2016_3_nowat

ROG Avalon je novou víziou spoločnosti ASUS ROG, ktorej ide o to, vytvoriť si vlastný počítač ďalšej generácie s úplne novým dizajnom základnej dosky a šasi. ASUS ROG posúva limity formátu ATX a redizajnuje základnú dosku s počítačovou skrinkou ako jeden celok a nie ako dva samostatné komponenty. Vďaka tomu dokázal ROG zoptimalizovať rozloženie základnej dosky a zjednodušiť pripájanie SSD diskov, napájacieho adaptéra aj grafických kariet.

ROG XG Station 2

S1920x1080_ROG XG Station 2_web2016_3_nowat

ROG XG Station 2 je dokovacia stanica s externou grafickou kartou, ktorá premení pripojený notebook na herný počítač s podporou virtuálnej reality. Vo výbave má 680 W zdroj a podporuje najnovšie grafické karty NVIDIA GeForce GTX a AMD Radeon. ROG XG Station 2 je vybavená portom Thunderbolt 3, štyrmi USB 3.0 portami a 1 Gbps LAN konektorom.

ROG Rampage V Edition 10

Rampage V Edition 10 je vlajková loď medzi základnými doskami ROG. Ponúka extrémny výkon, ktorý pomáha hráčom prekonať všetky limity.

ROG Centurion

Centurion je najnovší headset značky ROG. Reprodukuje skutočný 7.1-kanálový priestorový zvuk, priamo do uší hráča.

ROG Strix GeForce GTX 1080

ROG Strix GeForce GTX 1080 je pretaktovaná grafická karta s frekvenciou 1936 MHz, exkluzívnou technológiou ASUS DirectCU III a patentovaným systémom chladenia pre tichú a chladnú prevádzku.

Computex 2016: Prehliadka najpredávanejších produktov ASUS ROG

Na výstave Computex 2016 sú vystavené mnohé obľúbené produkty ASUS ROG a ROG Strix. Hlavným headlinerom je nová základná doska ROG Strix X99.

ROG GT51 je stolný herný počítač, ktorý získal ocenenie 2016 CES Innovation Award v kategórii Gaming and Virtual Reality. Počítač je poháňaný 6. generáciou procesora Intel Core i7-6700K a podporuje grafickú kartu až do NVIDIA GeForce GTX 1080 (2-way SLI).

ROG G701 je prenosný a štýlový herný notebook s grafickou kartou NVIDIA GeForce GTX 980 a procesormi Intel Mobile K-series (‘Skylake’). Hráčom ponúka zážitok na úrovni stolných herných počítačov.

ROG Strix GL502 je štýlový a kompaktný herný notebook s vynikajúcim výkonom. Je vybavený 15,6-palcovým matným IPS monitorom s rozlíšením 4K UHD alebo Full HD, grafickou kartou až do NVIDIA GeForce GTX 980M s 8 GB video pamäte GDDR5 VRAM a technológiou NVIDIA G-SYNC. ROG Strix GL502 kombinuje ľahkú konštrukciu s najnovším procesorom Intel Core i7 a až 32 GB operačnej pamäte DDR4 RAM s frekvenciou 2133 MHz. ROG Strix GL702 ponúka 17-palcový panel, vylepšené chladenie a USB port typu-C s technológiou Thunderbolt 3.

ROG Spatha je laserová herná myš s rozlíšením 8200 DPI, špeciálne navrhnutá pre MMO hry. ROG Claymore je herná klávesnica s mechanickými spínačmi Cherry MX RGB.

 

Značky: