Spoločnosť Cooler Master predstavuje nový rad elegantných počítačových skriniek SL „Sleek“. Prvým modelom, ktorý predstavuje moderný dizajn a dostatočnú výkonnosť pre herný sektor, je MasterCase SL600M, odstraňujúci hranice medzi produktom určeným pre prácu a zábavu.

Dominantnými prvkami Cooler Master MasterCase SL600M sú futuristické panely z opieskovaného hliníku. Zatiaľ čo skrinky pre herné využitie často vypadajú viac extravagantne ako konzervatívne profesionálne pracovné stanice, model MaserCase SL600M čo berie od každého niečo. Drží si dostatočný náhľad, poskytuje potrebný priestor pre výkonné komponenty a kladie dôraz na zníženie hluku a efektívny priechod vzduchu.

Spojenie elegantnej estetiky a rozšírenej funkčnosti pre herný segment znamená viac ako len zmenu exteriéru, udáva aj nový pohľad na systémové usporiadanie a metódy chladenia. Na rozdiel od tradičných spôsobov používa prirodzené vlastnosti teplého vzduchu a ďalej zvyšuje efektívnosť tepelného prúdu pomocou dvoch 200 mm ventilátorov. Napájací zdroj tak nebráni prietoku vzduchu.

Hlavnými výhodami sú:
• Vertikálny komínový efekt – 200 mm ventilátory umiestnené na spodnej strane podporujú a zefektívňujú prirodzené prúdenie teplého vzduchu do hora
• Technológia redukujúca hluk – Konštrukcia panelov potlačuje únik hluku. Dva 200 mm ventilátory poháňajú väčší objem vzduchu v porovnaní s menším ventilátorom a pri nižších otáčkach. Zároveň je ich možné ovládať pomocou posuvníka na prednom paneli I/O.
• Prémiové hliníkové panely – Predné a vrchné panely sú vyhotovené z hliníka s jemným, pieskovým povrchom.
• Otočný PCI rámček s možnosťou otočenia o 90 stupňov poskytuje jedinečnú možnosť umiestnenia grafických kariet do vertikálnej polohy alebo s väčším miestom od vedľajšieho skleneného panelu.
• Univerzálne rámčeky pre disky – Model MasterCase SL600M disponuje univerzálnymi rámčekmi na umiestnenie SSD, HDD, vodnej pumpy alebo zásobníka na chladiace kvapaliny. Tieto rámčeky je možné upevniť do ľubovoľnej pozície vnútri skrinky, vrátane pozície za predným panelom alebo na spodnom ráme pre ventilátory.
• Pokročilý I/O panel – Snímač približovania automaticky spustí podsvietenie USB portov na jednoduchú dostupnosť v tme. Panel sa tiež dočasne rozsvieti pred automatickým vypnutím počítača. I/O panel ponúka rozhranie USB 3.1 (Gen 2) typu C, štyri štandardné USB, slúchadlá pre ovládanie rýchlosti otáčok ventilátorov, jeden 3,5 mm konektor slúchadiel a jeden samostatný 3,5 mm konektor pre mikrofón.

Cooler Master MasterCase SL600M bude k dispozícii koncom novembra za odporúčanú cenu 229 eur

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.