Firma chce s pirátmi uzavrieť dohodu, zatiaľ ale nové mechanizmu do svojich programov neaplikovala.

Amnestie sú príjemná a užitočná vec a ak ide o softvérové pirátstvo, súhlasíme s postupom Corelu. Totiž bojovať s pirátmi vydávaním nových a nových ochranných riešení, nie je efektívne. Vždy sa nájde skupina, ktorá ochranu daného programu prelomí. To väčšinou za kratší čas, než bol potrebný čas na vývoj proti pirátskej ochrany.

Kanadská firma teda nemá záujem o nekonečný boj ale skôr o snahu priniesť používateľom obojstranne výhodný návrh. Ak totiž zistí, že používate nelegálny softvér, môže zobraziť správu, napríklad prostredníctvom vyskakovacieho okna. V nej vás informuje o danom stave a možnosti si softvér kúpiť. Býva takmer pravidlom, že ho dostanete aj za dobrú cenu. Je to motivácia pre obe strany. Mnoho používateľov si neuvedomuje, že sa stali obeťami softvérového pirátstva.

Získali by amnestiu a zakúpili by si originálny produkt resp. pravú licenciu na jeho používanie. Tým by sa „vymazalo zo záznamu“, že používateľ používal produkt nejakú dobu nelegálne. Myšlienka nie je úplne nová a firma Malwarebytes s ponukou antivírusových riešení takisto ponúka amnestiu pri kúpe licencovaných produktov.

Corel má vlastnú stránku, na ktorej informuje o softvérovom pirátstve a výhodách legálneho softvéru.

Corel nie je prvá firma, ktorá chce zmeniť stratégiu. IBM má patent, vďaka ktorému multifunkčné zariadenia a kopírky nebudú kopírovať alebo skenovať obsah, ktorý podlieha autorským právam. Takisto aj spoločnosť NBC Universal, ktorá využíva špeciálne osvetlenie od Philipsu a tým zabráni tajne nakrúcať filmy v kine na vlastnú kameru.

Zdroj: TorrentFreak

Prečítajte si aj:

Zeitgeist 2017 na BitTorrente. Toto ste vyhľadávali najčastejšie

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.