ČSOB sprístupnila pre klientov využívajúcich zariadenia s OS Android 5.0 a vyššie službu Google Pay na bezhotovostné mobilné platby. Platiť bezkontaktne, bez potreby mať pri sebe platobnú kartu, môžu klienti nielen mobilmi, ale teraz aj hodinkami Garmin a Fitbit s technológiou NFC. Tieto služby sú aktuálne dostupné pre držiteľov platobných kariet Mastercard, pričom sa pracuje aj na sprístupnení aj pre držiteľov platobných kariet VISA, a to najneskôr na jeseň tohto roka.

Google Pay je služba, ktorá umožňuje používať ich zariadenie s OS Android 5.0 a vyššie ako platobný nástroj, bez potreby mať pri sebe platobnú kartu. Platenie mobilom je vďaka tejto službe veľmi jednoduché a bezpečné. V prípade platby až do 50 eur (v závislosti od nastavenia POS terminálu) telefón stačí len aktivovať a priložiť k platobnému terminálu, pri vyšších sumách odomknúť obrazovku a zaplatiť rovnako iba priložením. Platiť mobilom pritom klient môže aj v prípade, ak práve nie je pripojený na internet. Rovnako tak môže klient vďaka službe Google Pay platiť jednoducho na internete, bez potreby zadávať údaje o karte alebo si vyberať mobilom hotovosť z bezkontaktných bankomatov.

Postup digitalizácie karty v mobiloch s Androidom   

  1. Google Pay je už automaticky nainštalovaná v mobilnom zariadení. Ak sa ale v telefóne nenachádza, môžete si ju stiahnuť Google Play a inštalovať.
  2. Pridajte kartu do aplikácie vyplnením údajov.
  3. Následne vám banka zašle jednorazový SMS kód, ktorým sa dokončí inštalácia.
  4. SMS správou alebo emailom dostanete potvrdenie o aktivácii a Vaše zariadenie je pripravené na platenie.

Hoci mať pri sebe mobilný telefón sa zdá byť už úplne samozrejmé, nie je tomu vždy tak. Napríklad pri športe. V takýchto prípadoch klienti ocenia možnosť platiť hodinkami. K možnosti platiť Apple Watch ČSOB pridáva aj služby Garmin Pay a platbu hodinkami Fitbit Pay. Nimi môže klient realizovať niekoľko platieb aj bez pripojenia na internet.

Aktivácia Garmin Pay

  1. Do mobilného telefónu si stiahnite z Google Play alebo App Store a nainštalujte aplikáciu Garmin
  2. V hlavnom menu aplikácie Garmin Connect v mobilnom zariadení zvoľte zariadenie Garmin a zvoľte svoje hodinky.
  3. Kliknite na Garmin Pay, zvoľte Vytvoriť peňaženku a nastavte si štvormiestny kód pre odomknutie hodiniek pri platení.
  4. Zadajte typ karty a údaje o karte.
  5. Odsúhlaste zobrazené podmienky a odošlite. Na mobilné zariadenie Vám príde verifikačný kód, ktorý prepíšte do aplikácie.

Aktivácia Fitbit Pay platieb

  1. Do mobilného telefónu si stiahnite z Google Play alebo App Store a nainštalujte aplikáciu Fitbit.
  2. Prihláste sa do aplikácie Fitbit a pridajte kartu. V pravom hornom rohu kliknite na ikonu vášho účtu. Vyberte zariadenie, do ktorého chcete pridať kartu a vyberte ikonu s názvom Wallet. Počas pridávania karty postupujte podľa inštrukcií v aplikácii.
  3. Nastavte si štvormiestne heslo pre platenie hodinkami, kliknite na tlačidlo „plus“ v pravom hornom rohu obrazovky a zadajte údaje z vašej karty. Potvrďte, že súhlasíte s podmienkami používania služby.
  4. Na vaše mobilné zariadenie vám bude doručený verifikačný kód, ktorý prepíšete do aplikácie.
  5. Odteraz môžete s hodinkami platiť na všetkých miestach označených logom bezkontaktných platieb.

Značky: