Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Značka CUPRA sa vracia tam, kde sa všetko začalo, aby predstavila plány do budúcnosti s novými hrdinami pre novú éru.

Na jar roku 2018, sa skupina niekoľkých nadšencov, veriacich v úspech, zišla na historickom pretekovom okruhu Terramar pri meste Sitges, neďaleko Barcelony, kde pozvaným hosťom predstavila novú, nekonvenčnú značku CUPRA.

Odvtedy tím zamestnancov CUPRA úspešne etabloval značku na automobilovom trhu a spolu s komunitou fanúšikov ju posunul nad rámec automobilového segmentu. Ako povedal Wayne Griffiths, CEO značky CUPRA, na uvádzacom podujatí pred štyrmi rokmi: „Ak má byť CUPRA úspešná, sú to ľudia, ktorí robia  rozdiel. My máme nadšený tím a títo ľudia tvoria značku.“

Prvým modelom, ktorý zhmotnil ambíciu a charakter značky ako nového vyzývateľa na automobilovom trhu, bola CUPRA Ateca. Toto vysoko výkonné SUV bolo jedinečným zjavom v segmente kompaktných SUV. Odvtedy sa značka  CUPRA neustále usilovala prinášať na trh stále ďalšie a ďalšie zvlášť atraktívne modely a to nielen so spaľovacím motorom ale aj s vysoko efektívnym elektrifikovaným pohonom plug-in hybrid (e-HYBRID). Nasledovali modely CUPRA Leon ako hatchback a kombi Sportstourer, ako aj prvý model vyvinutý exkluzívne pre novú značku – CUPRA Formentor.

Prelomový moment priniesla premiéra modelu CUPRA Born – prvého 100-percentne elektrického automobilu značky. Tento model presvedčivo zhmotňuje ideu, že elektrický pohon a vysoká výkonnosť sa hodia k sebe.

CUPRA tak kombinuje emócie, elektrifikáciu a vysokú výkonnosť s dizajnom inšpirovaným duchom mesta Barcelona.

Teraz prichádza čas pre ďalšiu kapitolu v histórii značky.

CUPRA sa vracia na miesto svojej premiéry s plánom, ktorý predstaví jej odvážne ambície do roku 2025, kedy nastúpia noví hrdinovia pre novú éru značky.

CUPRA predstaví svoju budúcnosť 7. júna 2022.

Značky: