V niektorých krajinách sú už sprístupnené predobjednávky na Galaxy Fold.

To je však očakávaný smartfón, teraz máme na mysli bežný telefón. Inak nazývaný ako hlúpy telefón alebo feature phone. Nepredpokladáme však, že tento koncept a to, čo Samsung predstaví, bude vyslovene „hlúpy“ telefón.

Nateraz sú známe len patentové informácie o tom, ako bude tento kúsok koncipovaný. Otázkou teda zostáva, či sa nastupujúci trend skladateľných zariadení posunie od super vybavených modelov až po tie jednoduchšie. Bližšie informácie by sme mali mať začiatkom budúceho roka, možno už na výstave MWC v Barcelone.

Podľa patentového obrázka a vizualizácie sa bude podobať na klasický monoblok. Rozdiel bude v tom, že sa bude dať prehnúť na dve rovnaké časti. Tomu je prispôsobená prostredná časť a tak zložením v určitom pomere, ktorý práve stredná časť umožní, sa bude dať používať aj fotoaparát.

Mnohí používatelia by tento spôsob ocenili. Mali by po ruke veľký telefón na multimédiá, zároveň by z neho spravili šikovný telefón do ruky. Samsung zároveň testuje použitie skla UTG (Ultra Thin Glass), ktoré hrubé len 3 % oproti klasickým sklám používaným v dnešných smartfónoch.

Zdroj: MSPoweruser

Prečítajte si aj:

Samsung vraj spustí predaj skladateľného smartfónu Galaxy Fold na výstave IFA

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.