Okrem dezinfekcie rúk pri zabránení šírenia korona-vírusu je dôležité dezinfikovať aj zariadenia, s ktorými prichádzate do kontaktu. Kompaktné zariadenie, ktoré zničí až 99 % nebezpečných baktérií predstavil Samsung. S jeho pomocou je možné dezinfikovať smartfóny, hodinky, slúchadlá, ale aj okuliare, diaľkové ovládače a ďalšie menšie predmety dennej potreby.

Ide o prenosnú antibakteriálnu UV čističku značky ITFIT s funkciou bezdrôtového nabíjania a dá sa už kúpiť na Slovensku. Kompaktné a praktické zariadenie, ktoré bolo špeciálne vytvorené pre výrobky značky Samsung, pojme však prakticky všetky typy mobilných telefónov, vrátane najväčšieho modelu Galaxy S20 Ultra 5G, ale je možné ho využiť aj pre hodinky, slúchadlá, okuliare, diaľkové ovládače a ďalšie menšie predmety dennej potreby. Jeho rozmery 228 × 133 × 49,5 mm a hmotnosť 369 gramov ho predurčujú aj na využitie na cestách. Na Slovensku je už v predaji  v značkových predajniach Samsung a na e-shope www.samsung.sk v bielej farbe za cenu 54,90 €.

UV sterilizátor ITFIT dokáže v priebehu 10 minút zlikvidovať až 99 % všetkých nebezpečných baktérií a choroboplodných zárodkov vrátane Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa. Zariadenie stačí vložiť do prístroja, uzavrieť a zapnúť. Počas UV žiarenia svieti zelená dióda vedľa tlačidla na zapínanie čističky. Po uplynutí doby potrebnej na vyčistenie zariadenia dióda zhasne. Čističku je možné aj počas čistenia použiť na bezdrôtové nabíjanie vďaka funkcii podporujúcej QI štandard bezdrôtového nabíjania (max. 10 W).

Praktický dizajn s duálnymi UV-C lampami umožňuje sterilizáciu ako horného, ​​tak spodného povrchu sterilizovaného zariadenia. Magnetický kryt zaisťuje tesné uzatvorenie a pocit bezpečia pri otváraní a zatváraní prístroja, gumové opláštenie zase jemné zaklapnutie. UV sterilizátor ITFIT bol testovaný tretími stranami a získal osvedčenie od niekoľkých nezávislých laboratórií.

Špecifikácie produktu

FarbaBiela
Kompatibilné modelyAž do veľkosti Galaxy S20 Ultra
Počet tlačidiel1
Doba sterilizácie10 min
LED On/Off ModeÁno
Veľkosť

(šírka × výška  ¤ hĺbka)

228 × 133 × 49,5 mm
Hmotnosť69 gramov
Celkový príkon10 Wattov

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.