Dibuk Saga je nová čítačka elektronických kníh, ktorú do svojho portfólia zaradil aj operátor Slovak Telekom.

Kúpite ju však aj v obchodoch Martinus alebo Skvelo.sk. Dibuk Saga má 6-palcový dotykový displej s technológiou elektronického atramentu a rozlíšením 1448 × 1072. Vďaka vysokému rozlíšeniu ponúka rovnakú ostrosť textu ako tlačená kniha. Zariadenie využíva operačný systém Android 4.0.4, má 4 GB úložisko (2 GB pre používateľa) s možnosťou rozšírenia pomocou microSD karty s kapacitou až 32 GB. Androidu sa nebojte, neprídete s ním do styku.

Výhodou čítačky je, že je prispôsobená pre slovenských používateľov. Zariadenie ponúka nastaviteľné podsvietenie displeja, možnosť prispôsobiť si text a takisto špeciálny dyslektický font, ktorý optimalizuje vzdialenosť medzi jednotlivými slovami a hrúbku fontu konkrétnych písmen, aby dyslektikom zjednodušil čítanie.

Dibuk Saga podporuje e-knihy vo formátoch EPUB a MOBI a dokumenty vo formátoch TXT, RTF, DOC a PDF. K dispozícii je pripojenie do internetu pomocou Wi-Fi, priamo z čítačky môžete nakupovať knihy.

Cena: 129 €
Zapožičal: Telekom

Tento článok vyšiel aj v tlačenom decembrovom vydaní TOUCHIT č. 10/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit