Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Už o pár mesiacov sa predstaví ôsma generácia vozidla BMW radu 5 Sedan. Nový model je dynamickejší a pohodlnejší ako kedykoľvek predtým a môže sa pochváliť sviežou interpretáciou svojho charakteristického elegantného a športového dizajnu, nehovoriac o operačnom systéme BMW Operating System 8.5 so zakriveným displejom BMW Curved Display, inovatívnymi digitálnymi službami a prvýkrát aj s čisto elektrickým pohonom, ktorý sa predstaví vo verzii BMW i5.

Flexibilná architektúra pohonu znamená, že nový model BMW radu 5 Sedan bude v ponuke s plne elektrickými a plug-in hybridnými pohonmi, ako aj s mimoriadne úspornými benzínovými a naftovými motormi so 48 V mild hybridnou technológiou.

Oliver Zipse, predseda predstavenstva BMW AG, oznámil na výročnej konferencii spoločnosti BMW Group 2023 ďalšie podrobnosti o novom modelovom rade BMW radu 5, pričom naznačil, že limuzína BMW radu 5 bude dostupná aj ako plne elektrický model BMW M Performance. „Plne elektrický model BMW i4 M50* ukazuje, ako automobilka BMW spája dynamický výkon a elektrickú mobilitu a toto spojenie privádza do dokonalosti,“ povedal Zipse. „V roku 2022 to bol celosvetovo najpredávanejší model divízie BMW M. Súčasťou ponuky novej produktovej rodiny BMW radu 5 Sedan bude aj plne elektrická výkonná verzia od divízie BMW M GmbH.“

Zipse prezradil, že k zvyčajnej ponuke motorov pre nový model BMW radu 5 Touring pribudne aj nová verzia. „BMW radu 5 Touring je veľmi populárne najmä v Európe,“ poznamenal. „Od jari 2024 bude k dispozícii aj v plne elektrickej verzii, čo nám v tomto segmente vytvára skutočne jedinečný predajný argument.“

Príchod modelu BMW i5 Sedan do segmentu prémiových manažérskych vozidiel, po ktorom bude v roku 2024 nasledovať BMW i5 Touring, znamená, že spoločnosť BMW Group bude pokračovať v systematickom rozširovaní svojej ponuky plne elektrických vozidiel.

Spoločnosť BMW Group už má plne elektrické automobily a dvojkolesové vozidlá vo veľkej väčšine trhových segmentov, ktoré so značkami BMW, BMW Motorrad, MINI a Rolls-Royce obsluhuje. Zákazníci si môžu vybrať z bezkonkurenčnej palety vozidiel ponúkajúcich prémiovú mobilitu s nulovými lokálnymi emisiami – od vozidiel z malých a kompaktných segmentov až po modely strednej triedy a luxusné limuzíny.

Celosvetové uvedenie nového BMW radu 5 Sedan je naplánované na október 2023.

Značky: