Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Automobilka BMW spolu so svojimi partnermi v rámci konzorcia pre automobilovú konektivitu Car Connectivity Consortium pokračuje v napredovaní vo vývoji a sprístupňovaní digitálneho kľúča BMW Digital Key. Teraz bude digitálny kľúč BMW Digital Key dostupný už aj pre mobilné telefóny s operačným systémom Android.

Touto aktualizáciou sa zvyšuje počet kompatibilných modelov mobilných telefónov a tým aj počet vodičov automobilov značky BMW, ktorí v budúcnosti môžu používať digitálny kľúč k svojmu vozidlu značky BMW. Digitálny kľúč BMW Digital Key je teraz k dispozícii pre mobilné telefóny s operačným systémom Android, počnúc modelmi Samsung Galaxy S21 a Google Pixel 6 a 6 Pro.

Pomocou digitálneho kľúča BMW Digital Key môžu zákazníci jednoducho odomknúť a zamknúť svoje vozidlo značky BMW podržaním mobilného telefónu vedľa kľučky dverí vodiča. Motor možno naštartovať aj po vložení mobilného telefónu do priestoru na bezdrôtové nabíjanie. Na zabezpečenie maximálnej jednoduchosti používania a bezpečnosti je digitálny kľúč BMW Digital Key uložený v zabezpečenej časti mobilného telefónu. Dá sa jednoducho nakonfigurovať cez aplikáciu My BMW, a potom je k dispozícii ako voliteľná výbava pre takmer všetky modely automobilov značky BMW. V ďalšom vydaní pribudne možnosť sprístupniť kľúč až piatim potenciálnym užívateľom. Funkcie digitálneho kľúča BMW Digital Key Plus založeného na ultra širokom pásme budú v budúcom vydaní predstavené aj pre mobilné telefóny so systémom Android.

Automobilka BMW sa od roku 2018 zaviazala vytvárať globálne štandardy v oblasti systémov bezkľúčového vstupu a je považovaná za jedného z priekopníkov v používaní mobilného telefónu ako digitálneho kľúča od vozidla. Najnovšia fáza vývoja je výsledkom úzkej spolupráce medzi spoločnosťami BMW, Google a Samsung s cieľom ešte viac zlepšiť jednoduchosť používania a dostupnosť digitálneho kľúča. BMW je tiež prvým výrobcom, ktorý ponúka systém podľa globálneho štandardu CCC (Car Connectivity Consortium), ktorý je dostupný pre mobilné zariadenia s operačnými systémami iOS aj Android.

Dostupnosť digitálneho kľúča BMW pre mobilné telefóny so systémom Android:

Google Pixel 6/Pixel 6 Pro: USA, Kanada, Spojené kráľovstvo, Írsko, Nemecko, Francúzsko, Taliansko, Španielsko, Japonsko, Austrália, Taiwan a Singapur

Samsung Galaxy S21/S21+/S21 Ultra: Francúzsko, Nemecko, Taliansko, Kórejská republika, Španielsko, Spojené kráľovstvo, Spojené štáty americké.

Značky: