Zmena sa bude diať postupne v priebehu nasledujúcich týždňov.

Na sociálnej sieti Discord doteraz platilo pravidlo, že každý používateľ si mohol zvoliť meno aké chcel, ale platforma mu k nemu pridala štvormiestny číselný identifikátor. Ak mal napríklad meno Janko, jeho celá prezývka na Discorde bola povedzme Janko#9360.

Túto príponu však Discord začína teraz v máji odstraňovať, ako informuje spoluzakladateľ Discordu Stanislav Višnevský v blogovom príspevku s tým, že cieľom je uľahčiť spojenie s ostatnými používateľmi. Namiesto doterajšieho štvorčíselného rozlišovacieho kódu budú mať odteraz používatelia unikátne alfanumerické meno so symbolom „@“ pred ním. Takže napríklad @Janko. K dispozícii budú okrem písmen a číslic ešte dva špeciálne znaky – bodka a podčiarkovník.

Okrem toho si však používateľ bude môcť zvoliť aj neunikátne zobrazovacie meno, ktoré môže obsahovať takmer čokoľvek, ak dodrží pravidlá komunity. Teda aj špeciálne znaky, medzery, emotikony a znaky mimo latinky. Toto druhé meno bude podľa Višnevského spôsob, akým sa budú používatelia primárne zobrazovať a pôjde podľa neho vlastne o hlavné meno. Používateľ si ho bude môcť navyše kedykoľvek zmeniť.

Spoluzakladateľ sociálnej siete ďalej uviedol, že keď Discord v roku 2015 vytvárali, jednou z ich hlavných priorít bolo, aby si používatelia mohli dať ľubovoľné meno, pripojiť sa k serveru a rýchlo a jednoducho sa pripojiť na hlasový chat. Hovorí, že nechceli, aby ľudia niekedy narazili na obrazovku s nápisom „Vaše požadované používateľské meno je obsadené“.

S nárastom používateľov na desiatky miliónov však začal tento systém robiť problémy hlavne pri vyhľadávaní podľa mena. Višnevský tvrdí, že v rámci Discordu sa takmer pri polovici žiadostí o priateľstvo dotyčný používateľ v skutočnosti na prvý pokus neskontaktuje s osobou, s ktorou chcel. Preto systém pomenovaní po ôsmich rokoch začínajú meniť.

Višnevský konkretizuje, že v najbližších týždňoch začnú používateľov postupne upozorňovať na zmenu prezývky (nebudú ju teda môcť vykonať sami a ihneď, ale až keď na nich príde rad). Prednosť dostanú tí, ktorí sa do služby zaregistrovali skôr. Bohužiaľ, tento proces znamená, že každý používateľ služby Discord si bude musieť vybrať nové používateľské meno.

Spoločnosť tvrdí, že uprednostní dlhoročných používateľov služby Discord, čo znamená, že čím dlhšie ste na službe Discord, tým skôr si budete môcť vybrať nové meno.

Zdroj: Discord.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.