Divákov sa posnaží nalákať na unikátny obsah s cenovkou posadenou nižšie ako jeho konkurenti.

Jedna z najväčších mediálnych a zábavných firiem na svete vo štvrtok v Kalifornii bližšie predstavila detaily ohľadom uvedenia vlastnej streamovacej videoslužby. Jej názov bude Disney+ a svoj obsah vo forme množstva filmov, seriálov, televíznych relácií a ďalšej vlastnej mediálnej tvorby ponúkne prvým divákom už 12. novembra tohto roku. Stane sa tak dva roky potom, čo sa firma, ktorej vznik siaha ešte do roku 1923, rozhodla opustiť Netflix. Má sa vari teraz Netflix začať obávať o odliv svojej klientely?

Jednoznačne áno. Do hry totiž vstupuje veľmi silný hráč s obrovským množstvom vlastného obsahu, na ktorý má výhradné autorské práva. Minimálne zo začiatku sa bude snažiť zaujať aj relatívne atraktívnou cenovkou vo výške 6,99 dolárov mesačne, respektíve 69,99 dolárov ročne. Podľa agentúry Reuters si Disney stihol zazmluvniť množstvo kľúčových výrobcov hardvéru, vrátane Sony či Roku. Služba Disney+ bude preto v čase uvedenia dostupná na množstve rozličných smart televízorov, set–top boxov, tabletov, herných konzol i mnohých ďalších platformách. Samozrejmosťou bude aplikácia pre iOS a Android či možnosť prístupu k obsahu prostredníctvom webového prehliadača.

Na zverejnenom tweete generálneho riaditeľa spoločnosti, Roberta Igera, je vidieť, že používateľské rozhranie vo forme kariet bude podobné tomu, ktoré používajú vo svojich streamovacích videoslužbách Netflix, Amazon či Apple.

Zo screenshotu je vidieť, že diváci budú mať k dispozícii naozaj bohatý obsah od zvučných produkčných domov ako Pixar, Marvel či National Geographic. Veľkým lákadlom budú určite aj kultové Hviezdne vojny. Vďaka akvizícii štúdia 21st Century Fox si prídu na svoje aj fanúšikovia legendárnych Simpsonovcov. Disney však plánuje aj nemalé investície do nového originálneho obsahu. Pre budúci rok vyčlenil na tento účel astronomickú sumu vo výške miliardy amerických dolárov. Do Európy sa má Disney+ dostať až začiatkom budúceho roka, pričom detailnejšie cenové podmienky na našom kontinente ostávajú pre túto chvíľu zahalené rúškom tajomstva.

Zdroj: Apple Insider