Divinity: Original Sin 2 je izometrické RPG, ktoré sa objavilo na monitoroch počítačov pred rokom.

Vývojári z Larian Studios vytvorili vynikajúcu hru, ktorú môžeme považovať za duchovného nástupcu takých legiend, ako je Baldur’s Gate. Faktom je, že týchto hier je dnes minimum, takže každý nový prírastok púta pozornosť. A je skvelé, keď hru môžeme chváliť za jej kvalitu a nie iba za fakt, že spadá do pomaly vymierajúceho žánru.

Pôvodná verzia hry bola herným drahokamom, ktorý sa však vývojári rozhodli vybrúsiť a ešte viac zdokonaliť. Výsledkom je definitívna edícia, ktorá prináša dve skvelé správy – ak vlastníte pôvodnú verziu hry na PC, aktualizáciu na novú edíciu dostanete zadarmo. A ak ste si chceli Divinity: Original Sin 2 zahrať aj na konzolách, tak teraz tú príležitosť máte.

My sme hru testovali na konzole Xbox One X. Divinity: Original Sin 2 plne využíva výkon konzoly a beží v 4K HDR rozlíšení. Trochu sme sa obávali ovládania pomocou gamepadu, avšak zvykli sme si naň rýchlo. Ľavou analógovou páčkou ovládate pohyb hrdinu, pravou kontrolujete kameru a priblíženie. Dá sa na to zvyknúť pomerne rýchlo.

Definitive Edition však prináša okrem lepšej grafiky a optimalizácie pre herné konzoly aj upravené niektoré sekcie hry na základe spätnej väzby od hráčov, ako aj nové dialógové možnosti. Hru môžete hrať sami alebo cez internet.

Pokiaľ ste teda niekedy smútili za starými hernými RPG klasikami, Divinity: Original Sin 2 Definitive Edition je aktuálne najlepší spôsob, ako získať veľmi podobný herný zážitok. Čaká vás dlhá herná doba, atraktívny herný svet a postavy, výborný príbeh a prepracované boje. Odporúčame!

Zapožičal: Cenega

Hodnotenie: 4,5/5, 90 %

Cena: 59,99 EUR

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit