Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Dvadsať týždňov plne hradenej materskej dovolenky pre mamičky po narodení dieťaťa alebo šest týždňov plne hradenej rodičovskej pre oteckov. To sú len niektoré z nových výhod, ktoré Microsoft, už dlhodobo propagujúci nový svet práce, začal ponúkať svojim zamestnancom. Program ,,Priestor pre rodinu“ (Family leave) je určený aj adoptívnym rodičom, pestúnom či homosexuálnym párom a prináša výrazné úľavy i pre zamestnancov, ktorí sa starajú o ťažko chorých príbuzných.

Spoločnosť Microsoft patrí celosvetovo k najinovatívnejším zamestnávateľom, ktorí považujú nielen výkon, ale aj spokojnosť a motiváciu zamestnancov za prvoradé. Vytvára preto také pracovné podmienky, ktoré umožňujú väčšiu flexibilitu a rovnováhu medzi osobným a pracovným životom.

,,V novom svete práce, ktorého je Microsoft priekopníkom, má rodina dôležité miesto. Zamestnanci, ktorí môžu čerpať zo stabilného rodinného zázemia, môžu aj v práci dosahovať výsledky, ktoré zodpovedajú ich ambíciám,“ hovorí Biljana Weber, generálna riaditeľka Microsoftu pre Českú republiku a Slovensko.

V úplnom súlade s kľúčovými hodnotami, kterými sú diverzita a inklúzia, Microsoft myslí aj na rodičov, a to vrátane homosexuálnych párov, ktorí sa venujú adoptívnej a pestúnskej starostlivosti – nebiologickí rodičia majú bez ohľadu na vek dieťaťa nárok na šest týždňov plne hradenej dovolenky od okamihu, kedy sa začnú starať o dieťa. „Plnohodnotné a harmonické detstvo v kruhu rodiny je nezastupiteľnou hodnotou ako pre každé dieťa, tak pre celú spoločnosť. Táto hodnota si zaslúži našu ochranu a deti, ktorým ju nemôžu sprostredkovať vlastní rodičia, si zaslúžia našu podporu. Vážime si preto spoločnosti, ktoré dlhodobo podporujú projekty systémovej zmeny a  menia kvalitu života našich detí,“ reaguje Jozef Mikloško, predseda organizácie Úsmev ako dar.

Podpora starostlivosti o blízkych

Chorý zamestnanec Microsoftu už teraz môže využiť až 30 dní v kalendárnom roku, počas ktorých mu spoločnosť plne uhrádza mzdu. Na prvé tri dni ochorenia pritom nemusí mať lekárske potvrdenie. Novinkou je, že Microsoft podporuje aj starostlivosť o chorého príbuzného či blízkeho. Zamestnanec tak získáva ďalších 20 plne hradených pracovných dní na starostlivosť o dieťa, manžela či partnera, starých rodičov alebo súrodencov, ktorí sú vážne chorí.

,,Každý z nás v takýchto situáciách potrebuje oporu a my ju aj v takomto prípade poskytujeme. Chceme, aby sa naši zamestnanci mohli postarať o svojich najbližších bez tlaku a obáv o svoju finančnú situáciu,“ dopĺňa Weber. V súčasnosti patrí ponuka zamestnaneckých výhod do systému odmeňovania, tvorí akýsi nadštandard. ,,Podľa našich skúseností ľudia oceňujú hlavne flexibilnú pracovnú dobu, možnosť pracovať z domu, či dobré pracovné prostredie. Ďalej vítajú ponuku firemného vzdelávania, kariérny posun v spoločnosti a rôzne príspevky napríklad na šport alebo na lekársku starostlivosť,“ vymenúva Silvia Kovácsová, HR Manager zo spoločnosti Manpower Slovensko.

 „Microsoft patrí v globálnom rebríčku medzi TOP 3 spoločnosti*, ktoré podporujú rovnováhu medzi zamestnaním a rodinou. My si nesmierne vážime, ako sa naši zamestnanci svojej práci venujú, dávajú do nej kus zo seba, preto sa im snažíme čo najviac vychádzať v ústrety a poskytujeme im flexibilné podmienky i množstvo benefitov,“ konštatuje Biljana Weber.

Značky: