Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Overený autobusový dopravca Slovak Lines sa pripravuje na blížiace sa obdobie veľkonočných sviatkov. V prípade potreby zabezpečí posilové spoje na linke smerujúcej na letisko Schwechat a do Viedne.

Veľká noc je najvýznamnejším kresťanským sviatkom a Rakúsko vzhľadom na katolícku tradíciu krajiny ponúka mnoho podujatí tematicky spojených práve s nadchádzajúcimi dňami. Cestujúci, ktorí sa odvezú autobusmi Slovak Lines do Viedne, si môžu pozrieť napríklad veľkonočné trhy na zámku Schönbrunn, staroviedenské veľkonočné trhy na námestí Freyung alebo slávnosti Osterfest (Prater).

 „Z predchádzajúcich rokov máme veľmi silné a pozitívne ohlasy na rodinné výlety do Viedne práve pri príležitosti Veľkej noci. Platí, že aj počas sviatkov premávame do metropoly Rakúska každý deň, každú hodinu z autobusovej stanice Mlynskej nivy v Bratislave. Ak si to bude situácia vyžadovať, sme samozrejme pripravení pridať posilové autobusové spoje,“ uvádza generálny riaditeľ Slovak Lines Peter Sádovský.

„V priebehu týchto dní zaznamenávame zvýšený záujem o cestovanie na letisko Schwechat, ktoré je Slovákmi často vyhľadávané. Voľné dni počas Veľkej noci sa stávajú čoraz obľúbenejším časom na leteckú dovolenku v zahraničí. Zároveň, veľa Slovákov prichádza na sviatky domov zo zahraničia s príletom práve na letisko Viedeň,“ doplnil P. Sádovský.

Odviesť sa autobusom a nechať auto doma je výhodné – pri individuálnej doprave musíte okrem nákladov na pohonné hmoty počítať s parkovným, ktoré dosahuje v centre Viedne aj 4 eurá za hodinu a viac. Autobus Slovak Lines vás odvezie priamo do centra Viedne. Navyše v prípade, že si zakúpite kombinovaný lístok „Wien Ticket“, môžete v deň platnosti využívať aj viedenskú MHD. Nákup lístka je možný pohodlne a rýchlo prostredníctvom mobilnej aplikácie Slovak Lines dostupnej pre najrozšírenejšie operačné systémy Android a iOS.

Tradičné trhy a festivaly v meste Viedeň pripravené pri príležitosti tohtoročných veľkonočných sviatkov:

  • Ostmarkt Schloss Schönbrunn: od 1. do 17. apríla 2017, denne v čase 10:00 – 19:00
  • Altwiener Ostermarkt (Freyung): od 31. marca do 17. apríla, denne v čase 10:00 – 19:30
  • Kunsthandwerksmarkt Am Hof: od 31. marca do 17. apríla, Po-Štv 11:00 – 20:00, Pia-Ne & prázdniny: 10:00 – 20:00
  • Kalvarienbergfest: od 29. marca do 16. apríla, Po-Pia 10:00 – 18:00, So & Ne 9:00 – 18:00, živá hudba: Pia-Ne od 16:30
  • Osterfest im Prater: 16. apríla od 11. hodiny

Značky: