OnePlus 5 bude jedným z najočakávanejších smartfónov tohto roku.

Keďže v čínštine je číslo štyri výslovnosťou ľahko zameniteľné za výraz pre smrť, výrobca preskočil štvorku. Po modeloch 3/3T predstaví priamo model 5.

Mal by to byť ďalší zabijak vlajkových lodí so špičkovými parametrami a dizajnom. Podľa najnovších informácií by malo byť predstavenie tohto telefónu v júni alebo júli tohto roku. Na rozdiel od iných vlajkových lodí ako napríklad v prípade Samsungu alebo Applu je tu dosť problém jednoznačne predpovedať dátum oficiálneho ohlásenia OnePlus.

OnePlus 2 bol ohlásený v júli 2015, OnePLus X v októbri 2015, OnePlus 3 v júni 2016 a OnePlus 3T bol uvedený v novembri 2016. Je teda predpoklad na nami uvádzaný jún, no bohužiaľ až po rozsah všetkých jesenných mesiacov. OnePlus našťastie informuje o svojich premiérach a tak sa presný dátum v predstihu dozvieme.

Niektorí špekulovali, že 5-ka v kampani Hello 5 by mohla naznačovať aj tento mesiac. No zatiaľ sa to nejaví ako pravdepodobná možnosť.

Špecifikácie tohto telefónu sa objavili na stránke GeekBuying. Aj preto predpokladáme, že bude obsahovať CPU Snapdragon 835, 8 GB RAM, 64 GB pamäte, dva zadné fotoaparáty s rozlíšením 23 Mpx a predný s rozlíšením 16 Mpx.

Zaujímavosťou má byť aj cena a to len 414, 76 EUR. Ide o prepočet z ceny 449,99 USD, ktorú obchod zverejnil. Ak sa cena potvrdí, bude to pre doterajšie vlajkové lode znamenať bolestivé straty. Minimálne na východných trhoch.

Zdroj: Inquisitr

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.