Za dočasný úspech môže ďakovať pandémii koronavírusu.

Čínskemu technologickému gigantovi sa podaril husársky kúsok. V apríli 2020 predal najviac telefónov na svete a dosiahol 19% podiel na trhu. Na druhom mieste sa umiestnil Samsung so 17%. Na správu upozornil portál androidauthority s odvolaním sa na analýzu spoločnosti Counterpoint Research.

Huawei sa stal kráľom predaja smartfónov aj napriek chýbajúcim Google službám. Za svoj úspech však môže ďakovať pandémii koronavírusu, ktorá spôsobila výrazný prepad predajov smartónov v Indii, Amerike či v Európe. Huawei v Amerike svoje telefóny prakticky nepredáva a v Európe aktuálne čelí sťaženej situácii z dôvodu chýbajúcich Google služieb – podľa dostupných informácií je medziročný pokles až na úrovni 40%. Koronavírus tak mal v spomenutých regiónoch výraznejší dopad na ostatných výrobcov smartfónov ako na Huawei.

V apríli sa však telefóny výborne predávali v Číne, kde sa trh začal postupne vracať do normálu a naštartoval sa záujem ľudí o kúpu nových smartfónov. Čína je pre Huawei domovským trhom, kde je extrémne silný a práve vďaka tejto kombinácii bol v apríli na čele globálneho rebríčka predaja smartfónov.  

Zdroj: androidauthority 

Prečítajte si aj:

Huawei AppGallery: Tieto slovenské a bankové aplikácie v ňom nájdete (DOPLNENÉ k 5. 8.)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit