Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nová kompaktná priemyselná farebná tlačiareň štítkov ColorWorks C8000e od spoločnosti Epson poskytuje vysokú rýchlosť a kvalitu štítkov pri výraznom znížení vzniknutého odpadu a vplyvu na životné prostredie.

Spoločnosť Epson predstavila svoju najnovšiu priemyselnú farebnú atramentovú tlačiareň štítkov na veľtrhu Drupa dňa 28. mája v meste Düsseldorf (hala 5, stánok D20). Nový model tlačiarne ColorWorks C8000e, navrhnutý na internú farebnú tlač štítkov podľa potreby, produkuje mimoriadne kvalitné štítky vysokou rýchlosťou a zároveň výrazne znižuje výdavky a množstvo odpadu spojené s tradičnými analógovými procesmi výroby štítkov.

Nová špičková tlačiareň ColorWorks C8000e ponúka celý rad pokročilých funkcií a stavia na úspechu svojho predchodcu ColorWorks C7500, aby uspokojila požiadavky podnikov na veľkoobjemovú výrobu štítkov v odvetviach od potravín, nápojov, chemikálií a zdravotnej starostlivosti až po záhradníctvo, farmaceutický priemysel, skladovanie a logistiku.

Model tlačiarne ColorWorks C8000e, ktorý je navrhnutý tak, aby pomohol znížiť náklady spojené s predtlačou, napríklad odpad zo štítkov a príliš veľké zásoby. Je vybavený jedinečnou technológiou tlačovej hlavy PrecisionCore spoločnosti Epson, ktorá prináša detailné, konzistentné, vysokokvalitné a presné farebné štítky. Model tlačiarne ColorWorks C8000e dosahuje rozlíšenie obrazu 1 200 x 600 dpi, čo umožňuje presnú reprodukciu čiarových kódov a malých typov písma, pričom rýchlosť tlače 300 mm/s minimalizuje čas prevádzky pre úlohy zadávané podľa potreby. Na dosiahnutie ešte väčšej presnosti a spoľahlivosti obrazu je model tlačiarne C8000e vybavený technológiou kontroly trysiek NVT spoločnosti Epson, ktorá zabraňuje vzniku chybných výtlačkov, ako aj funkciou porovnávania jasu a priamych farieb, a nástrojom ICC s profilovaním na jednoduchú a presnú správu farieb. 

Tlačiareň C8000e podporuje širokú škálu typov predlohy vrátane matného a lesklého papiera, filmov a syntetických materiálov. Dokáže tlačiť štítky so šírkou od jedného do štyroch palcov, zatiaľ čo nastaviteľná medzera valca (až 0,6 mm) umožňuje použitie hrubších predlohy napríklad na cenovky alebo kvetinové štítky. Vzhľadom na to, že pri tlači na predlohy s certifikátom BS 5069 nedochádza k zníženiu kvality tlače, je zariadenie ideálne aj na výrobu štítkov určených na použitie v drsných a náročných prostrediach, napríklad pri pôsobení slanej vody alebo chemikálií.   

Model tlačiarne Epson ColorWorks C8000e je navrhnutý tak, aby poskytoval optimálnu účinnosť a mal menší vplyv na životné prostredie. Použitie veľkokapacitných atramentových zásobníkov znamená, že obsahuje o 75 % menej plastu ako pri použití kaziet a poskytuje 1,65-krát väčší objem v porovnaní so svojím predchodcom.  Bol tiež vyrobený s použitím o 2,6 kg menej kovových častí ako v porovnaní s C7500.

Model C8000e sa vďaka zdokonalenému rozsahu možností pripojenia vrátane USB 3.0, vysokorýchlostného Ethernetu, siete Wi-Fi (voliteľné) a portu pre vstup a výstup (I/O) dá ľahko začleniť do nových infraštruktúr bez zmeny existujúcich softvérových systémov, zatiaľ čo podpora ZPL a ESC/Label zabezpečuje jednoduchú a bezproblémovú integráciu so staršími systémami. Integrácia s infraštruktúrou SAP je tiež jednoduchá, pomocou ovládačov ABAP pre priamu tlač ERP. V prípade podnikov, ktoré chcú optimalizovať pracovné postupy a zvýšiť celkovú efektivitu, umožňuje model tlačiarne C8000e jednoduchý presun tlače štítkov podľa potreby do cloudu pomocou riešenia Loftware, ktoré je jedným z najkomplexnejších riešení na správu štítkov a grafických predlôh v odvetví, alebo riešenia NiceLabel Cloud, ktoré je prispôsobiteľné tak, aby vyhovovalo potrebám podnikom všetkých veľkostí. Správa a konfigurácia tlače je ďalej zjednodušená novými aplikáciami a cloudovými službami.

V porovnaní s modelom tlačiarne C7500 sú jej rozmery menšie o 35 %, takže model tlačiarne C8000e si vyžaduje oveľa menej miesta na inštaláciu a zmestí sa aj do oveľa užších priestorov. Tlačiareň ColorWorks C8000e má nový dizajn s jednostranným prístupom, ktorý ďalej zjednodušuje správu a údržbu tlačiarne tým, že umožňuje všetky operácie, ako je vkladanie papiera, výmena atramentu a tlačové operácie. Veľké atramentové vaky navyše umožňujú tlačiť dlhšie bez prerušenia. Na tlačiareň sa vzťahuje záruka spoločnosti Epson so službou CoverPlus, ktorá je k dispozícii pre všetkých veľkoodberateľov.

„Nový, kompaktný a špičkový model tlačiarne ColorWorks C8000e od spoločnosti Epson je vyvinutý tak, aby mohol podľa potreby poskytovať vysokorýchlostné a vysokokvalitné farebné štítky pre dynamicky sa rozvíjajúci trh s priemyselnými štítkami,“ vyjadril sa Anton Belousov, produktový manažér pre modely tlačiarní ColorWorks v spoločnosti Epson Europe. „Medzi rokmi 2019 a 2023 výrazne vzrástol dopyt po zariadeniach ColorWorks spoločnosti Epson, čo jasne svedčí o výhodách, ktoré naša jedinečná technológia ponúka, nielen z hľadiska nákladovej efektívnosti, hodnoty a kvality, ale aj ako prostriedok na výrazné zníženie odpadu a mnohých vplyvov na životné prostredie spojených s menej efektívnymi analógovými procesmi hromadnej výroby štítkov. 

Je zrejmé, že budúcnosť priemyselnej výroby farebných štítkov je vo využití tlače podľa potreby a spoločnosť Epson je hrdá na to, že môže ponúknuť najlepšiu technológiu vo svojej triede prostredníctvom tohto najnovšieho prírastku do série ColorWorks.“

Značky: